Schepen Huys met hele gezin thuis in quarantaine

© belga
Redactie KW

Schepen Lieven Huys (CD&V) is in quarantaine geplaatst nadat een van zijn zonen positief testte op het coronavirus. “Het doet raar dat iedereen plots thuis is, maar het lukt ons om van hier uit te werken.”

In heel wat gemeentes in de regio stijgt het aantal besmettingen zienderogen. Zo ook in Wingene waar er enkele besmettingen zijn bij zowel de chiromeisjes van Wingene als de chirojongens in Zwevezele. Een van de zonen van schepen Lieven Huys testte ook positief.

“Onze twee oudste zonen zijn chiroleider en studeren in Gent. Ze zijn sociaal heel actief. De voorbije maanden was alles wat losser.” Het gezin van vijf zit sinds zaterdag in quarantaine. “Onze zoon vertoont enige symptomen van het virus, maar we stellen het allemaal goed. Het voelt wat vreemd aan om plots allemaal thuis te zijn. Normaal is er altijd wel iemand weg voor bijvoorbeeld een hobby.”

Geen schande

De schepen plaatste een bericht op sociale media om uit te leggen waarom het gezin deze week niet te zien zal zijn in Wingene. “Je merkt dat er al snel insinuaties worden gemaakt. Sommige mensen denken dat ik zwaar ziek ben. Ik vond het daarom belangrijk om ook duidelijk te communiceren. Iedereen kan het virus oplopen. Het is zeker geen schande om een besmetting op te lopen.”

Schepen Lieven Huys werkt als transportdirecteur bij de firma Degroote Trucks & Trailers in Zwevezele. Deze week doet hij aan telewerk. “Dat lukt aardig, ook om mijn werk als schepen te doen.

Verenigingsleven

Woensdag wordt het gezin Huys opnieuw getest. “Wanneer we gezond worden bevonden, kunnen we vanaf zaterdag weer buitenkomen.” Huys gelooft dat de strenge maatregelen die de gemeente deze week nam een invloed zullen hebben op het aantal besmettingen in de gemeente. “Dat het verenigingsleven nu even voor twee weken stilligt, is goed. We merken namelijk dat heel wat besmettingen uit die verenigingen komen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier