Schepen Frans (73) ziet onderweg bestelwagen in brand schieten: “Ze was oud maar deed nog goed dienst”

© (Foto LSi)
© (Foto LSi)
Redactie KW

Onderweg voor een vriendendienst in Markegem (Dentergem) is vrijdagnamiddag in Aarsele (Tielt) de bestelwagen van schepen van feestelijkheden van Ruiselede Frans Debouck volledig uitgebrand. Hij kon het voertuig nog net langs de kant van de weg parkeren vooraleer het in vlammen opging.

Rond 14.15 uur was Frans met zijn bestelwagen Renault van Ruiselede op weg naar Markegem. In de Aarselestraat in Aarsele vielen de ventilatoren plots uit. “Ik vond dat vreemd”, vertelt Frans. “Daarom zette ik me wat verder langs de kant en legde even de motor stil. Plots zag ik heel wat rook van onder het dashboard komen. Ik nam, net als een passant, nog een brandblusapparaat maar dat haalde niet veel uit. Ik slaagde er nog net in mijn tasje en gsm te nemen vooraleer het voertuig volledig in lichterlaaie stond.”

De brandweer van de zone Midwest had het vuur snel onder controle maar kon niet vermijden dat de bestelwagen volledig in vlammen opging. Ook het loodgietersmateriaal in de laadruimte ging verloren. De vlammen waren zo hevig dat ook de spiksplinternieuwe goot en oversteek van een woning in renovatie zwartgeblakerd werd.

“Ik voer af en toe nog een vriendendienst uit”, vertelt Frans. “Daarom was de bestelwagen heel handig, ook al was ze al 18 jaar oud. Ze deed nog goed dienst, ook om spullen te vervoeren voor evenementjes of feestelijkheden in de gemeente. Als schepen wisten heel wat vrienden en kennissen mij en mijn bestelwagen snel te vinden. Ik ben toch even van mijn melk. Ook al besef ik dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik zelf niet gewond raakte. En misschien koop ik toch nog wel een andere bestelwagen.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier