Schepen Dimitri Carpentier uit Hooglede stelt eerste dichtbundel voor

De gedichten in 'Blijvers' staan bol van de woordspelingen. © (foto JT)
Redactie KW

Schepen Dimitri Carpentier bracht zijn eerste dichtbundel uit. Met ‘Blijvers’ krijgt de lezer gedichten voorgeschoteld die bol staan van de woordspelingen. Of zoals Carpentier het zelf omschrijft: “Deze dichtbundel bevat 99 gedichten, omdat het anders in het honderd zou lopen.”

Dimitri Carpentier is naast schepen van Sociale Zaken & Welzijn, Onderwijs en Kunstonderwijs, Seniorenbeleid en Ontwikkelingssamenwerking ook werkzaam als advocaat, een beroep waarbij taalvaardigheid onontbeerlijk is. Naast zijn spitsvondige speeches postte hij geregeld al eens een gedichtje op Facebook. In volle coronaperiode schreef Carpentier over de berenzoektocht die overal te lande aan de gang was om de lockdown toch wat aangenamer te maken. De reacties waren lovend en hij beloofde om dagelijks een nieuw gedicht te posten. “Ik probeerde vaak in te spelen op de actualiteit of ik kreeg al lopend de nodige inspiratie. Het doet uiteraard deugd als de mensen dan positief reageren op mijn werkjes.” Carpentier bleef dagelijks zijn stukjes posten en na verloop van tijd had hij voldoende materiaal om dit te bundelen. Hij koppelde er ook een wedstrijd aan. Wie in voorverkoop een boek bestelde, kon een gepersonaliseerd gedicht winnen dat ook gepubliceerd werd. “In totaal werden er elf mensen uitgeloot. Zij speelden me dan een thema door en daar ging ik mee aan de slag. Pas na goedkeuring van de persoon zelf, werd het gepubliceerd.” De boekvoorstelling lokte een kleine 200 toeschouwers en verliep uiteraard coronaveilig.

tweede boek

De Hoogleedse bibliotheek werd ingedeeld in verschillende bubbels en leerlingen van de afdeling Woord brachten een selectie gedichten. Er stonden ook gedichten uitgestald en die werden door de leerlingen van de kunstacademie ingekleed met de nodige attributen. Ondertussen werden al zo’n 300 boeken verkocht. De prijs van het boek bedraagt 15 euro en per boek gaat er één euro naar woongroep De Lijsterbesse van Dominiek Savio. Carpentier zelf is alvast nog niet uitgeschreven: “Sinds de komst van mijn dichtbundel heb ik al weer wat nieuwe gedichten neergepend. Ik doe het nog steeds graag en de inspiratie blijft komen. Geen idee of dit later al dan niet zal leiden naar een tweede boek.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier