Donderdagavond 9 april kwam de politie ter plaatse in de Oudstrijdersstraat in Anzegem. "Een zestal personen hebben in de Oudstrijdersstraat een proces-verbaal gekregen omwille van inbreuken tegen het samenscholingsverbod," zegt commissaris Michaël Vanden Heede, woordvoerder van de politiezone Mira. "Hierbij kan ik stellen dat we zeker geen heksenjacht houden en niemand viseren. Het is onze taak om te controleren en de wet te bewaken."

"De politie heeft me tegengehouden en een overtreding vastgesteld", vertelt schepen Davy Demets. "Ik was op wandel in de buurt rond 20u, de tijd dat het applaus voor de zorgsector van start gaat. Een aantal mensen spraken me aan met een aantal algemene vragen rond de coronamaatregelen in Anzegem. Terwijl ik de verplichte afstand respecteerde van 1,5 meter, gaf ik antwoord als schepen.

Op de vraag of de burgers hun vragen kunnen stellen per mail of via telefoon, antwoordt schepen Demets: "Dat is ook een mogelijkheid, maar dat komt veel onpersoonlijker over. Alleszins vertrouw ik op de overheid en de virologen en wie ben ik om daar tegenin te gaan?"

"Sowieso moet de politie haar werk doen en heb ik het proces-verbaal getekend. Hierbij heb ik recht van antwoord gevraagd", geeft schepen Demets nog mee.

(GV)

Donderdagavond 9 april kwam de politie ter plaatse in de Oudstrijdersstraat in Anzegem. "Een zestal personen hebben in de Oudstrijdersstraat een proces-verbaal gekregen omwille van inbreuken tegen het samenscholingsverbod," zegt commissaris Michaël Vanden Heede, woordvoerder van de politiezone Mira. "Hierbij kan ik stellen dat we zeker geen heksenjacht houden en niemand viseren. Het is onze taak om te controleren en de wet te bewaken.""De politie heeft me tegengehouden en een overtreding vastgesteld", vertelt schepen Davy Demets. "Ik was op wandel in de buurt rond 20u, de tijd dat het applaus voor de zorgsector van start gaat. Een aantal mensen spraken me aan met een aantal algemene vragen rond de coronamaatregelen in Anzegem. Terwijl ik de verplichte afstand respecteerde van 1,5 meter, gaf ik antwoord als schepen.Op de vraag of de burgers hun vragen kunnen stellen per mail of via telefoon, antwoordt schepen Demets: "Dat is ook een mogelijkheid, maar dat komt veel onpersoonlijker over. Alleszins vertrouw ik op de overheid en de virologen en wie ben ik om daar tegenin te gaan?""Sowieso moet de politie haar werk doen en heb ik het proces-verbaal getekend. Hierbij heb ik recht van antwoord gevraagd", geeft schepen Demets nog mee.(GV)