"Het is een gekke week geweest", lacht Robin, die met zijn partner bar en interieurzaak Expo & Kafie runt in Oostende. Hij is ook scheidsrechter bij de eerste klasse amateurs, het derde hoogste voetbalniveau in België. "Toen het interview vorige donderdag online verscheen, werd het heel snel overal gedeeld. Dezelfde avond nog kreeg ik de vraag om de volgende ochtend een interview te geven op Radio 2. Daarna volgden vele andere media. Ik krijg nu nog altijd vragen voor radio- en tv-interviews. Nooit gedacht dat een interview in een regionale krant nationaal nieuws zou worden."

"Op sociale media kreeg ik tussen de 300 en 400 reacties. Allemaal positief. Ook van de voetbalbond en de scheidsrechterscommissie kreeg ik positieve reacties. Op de training dinsdagavond kreeg ik handgeklap van de collega's. Het werd tijd, zeiden sommigen", vertelt Robin.

Unicum

"Zaterdag was er een wedstrijd en ook daar waren er geen problemen. Enkele mensen feliciteerden me, van de spelers of uit het publiek kreeg ik geen reacties. Na acht of negen minuten moest ik al een gele kaart trekken. Niet voor iets homofoobs, maar de speler ging wel fel tekeer. Het begint al, dacht ik. Maar daarna heb ik geen problemen meer gehad", weet Robin.

"Het was toch even schrikken van al die reacties", zegt Robin. "Het is niet dat ik naar voren wil stappen als rolmodel, maar het interview heeft toch veel losgemaakt. Misschien is dit een aanzet die positieve gevolgen kan hebben. Blijkbaar hebben zich nog geen Belgische profvoetballers geout en ook geen scheidsrechters. Ik ben toch een unicum." (HH)

"Het is een gekke week geweest", lacht Robin, die met zijn partner bar en interieurzaak Expo & Kafie runt in Oostende. Hij is ook scheidsrechter bij de eerste klasse amateurs, het derde hoogste voetbalniveau in België. "Toen het interview vorige donderdag online verscheen, werd het heel snel overal gedeeld. Dezelfde avond nog kreeg ik de vraag om de volgende ochtend een interview te geven op Radio 2. Daarna volgden vele andere media. Ik krijg nu nog altijd vragen voor radio- en tv-interviews. Nooit gedacht dat een interview in een regionale krant nationaal nieuws zou worden.""Op sociale media kreeg ik tussen de 300 en 400 reacties. Allemaal positief. Ook van de voetbalbond en de scheidsrechterscommissie kreeg ik positieve reacties. Op de training dinsdagavond kreeg ik handgeklap van de collega's. Het werd tijd, zeiden sommigen", vertelt Robin."Zaterdag was er een wedstrijd en ook daar waren er geen problemen. Enkele mensen feliciteerden me, van de spelers of uit het publiek kreeg ik geen reacties. Na acht of negen minuten moest ik al een gele kaart trekken. Niet voor iets homofoobs, maar de speler ging wel fel tekeer. Het begint al, dacht ik. Maar daarna heb ik geen problemen meer gehad", weet Robin."Het was toch even schrikken van al die reacties", zegt Robin. "Het is niet dat ik naar voren wil stappen als rolmodel, maar het interview heeft toch veel losgemaakt. Misschien is dit een aanzet die positieve gevolgen kan hebben. Blijkbaar hebben zich nog geen Belgische profvoetballers geout en ook geen scheidsrechters. Ik ben toch een unicum." (HH)