Scheepvaartpolitie vist 55-jarige man uit havengeul in Oostende

Foto: De scheepvaartpolitie viste een zwemmer op in de havengeul, tussen het ooster- en westerstaketsel.
Redactie KW

Het warme weer zorgt voor straffe toeren, ook in Oostende. Tussen het ooster- en het westerstaketsel werd zaterdag omstreeks 12.30 uur een 55-jarige man door de scheepvaartpolitie uit het water gehaald.

De man was er aan het zwemmen in een verboden zone. Jaarlijks wagen zwemmers zich aan een pootje baden buiten de toegelaten zone. Dikwijls komen zwemmers daarbij in moeilijkheden. De strandredders vragen elk jaar opnieuw om binnen de bewaakte zones te zwemmen. Velen lappen die oproep aan hun laars. Maar tussen beide staketsels worden weinig mensen al zwemmend aangetroffen. Schepen varen er immers in en uit de haven. De man die door de scheepvaartpolitie uit het water werd gehaald kreeg een proces-verbaal aan zijn broek wegens zwemmen in een verboden zone.

Daarnaast werd door de Oostendse politie melding gemaakt van acht verloren gelopen kinderen op zaterdag. “Het warme weer zorgde voor een volkstoeloop naar Oostende”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “In de loop van de dag kregen we een achttal meldingen binnen van verloren gelopen kinderen, zowel op het strand als op de zeedijk. Alle kinderen werden met hun ouders herenigd.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier