Scheepswerf is straks weer zomerse hotspot Dok 54

Maxime Robberechts: "Ons doel is eigenlijk om hier een totaalbeleving aan te bieden." © Davy Coghe
Redactie KW

Dok 54 begint straks aan zijn tweede seizoen. De grote opening van de pop-upzomerbar aan de Pathoekeweg vindt plaats op zaterdag 11 mei. Al staat er op woensdag 1 mei al een ‘Fiesta Mexicana’ op de agenda.

Net zoals vorige zomer wordt de voormalige scheepswerf langs de Pathoekeweg 54 opnieuw een hotspot. Met onder meer een uitnodigend terras aan het water, tapas, drinks, feestjes op zaterdagavond, yogasessies, bbq’s én kunst, belooft het tweede jaar van zomerbar Dok 54 opnieuw veel volk te lokken. “We hopen om dit jaar deze pop-up permanent te maken, zodat we hier ook na eind september nog gasten kunnen ontvangen”, zegt medeoprichter Maxime Robberechts, die met projecten zoals Dok 54 zijn diploma’s als kok en marketing- en eventmanager op een uitnodigende manier combineert.

Gastchefs

“We merken dat deze locatie bij veel mensen in de smaak valt en niet alleen geschikt is voor een bruisende zomerbar aan het water – met springkasteel voor de kleinste bezoekers, maar ook voor afterworkparty’s en yogasessies of om te verhuren voor een trouwfeest of jubileum. We inviteren dit seizoen trouwens ook enkele gastchefs.”

Het interieur van de oude scheepsloods op de site van Dok 54 wordt gepimpt en er komt ook heel wat kunst aan de muren. “Ons doel is eigenlijk om hier een totaalbeleving aan te bieden.” Vorig jaar maakte Dok 54 deel uit van het kunstenparcours Triënnale. Dat Dok 54 zich bevindt buiten het Brugs centrum biedt een aangenaam voordeel op het vlak van parkeergelegenheid. “Ook dit seizoen organiseren we immers weer heel wat evenementen, vooral dan op zaterdagavond. Zo is er op 11 mei de ‘Grand Opening’ met gratis entree, foodtrucks, cocktails, een bierbusje en zelfs vuurwerk. Voor de opening krijgen we Buscemi op bezoek in de boot die we omvormden tot dj-booth.” Erg toepasselijk op een oude scheepswerf, waar ook nog altijd behalve het terras, enkele bootjes dobberen aan een lonkende aanlegsteiger. “Indien nodig kunnen die worden gebruikt als slaapplaats”, aldus Maxime.

Fiesta Mexicana

Nog voor de opening wordt Dok 54 op woensdag 1 mei ook voor één dagje het decor van Fiesta Mexicana, waarvoor Maxime Robberechts en Wouter Pouls, mede-eigenaar van de Mexicaanse Tapasbar Est, de handen in elkaar slaan om een Mexicaans weeshuis te steunen. “We werken hiervoor samen met de ambassade en transformeren voor de gelegenheid Dok 54 even in het zonnige Mexico”, zegt Maxime. “Overdag richten we binnen een overdekte markt in, je kan er proeven van Mexicaanse lekkernijen en genieten van de typische dranken. Er komt een live Mexicaanse Mariachi band en er zijn zelfs pinata’s. s’ Avonds breien we daar uiteraard nog een feestje aan. We werken niet met toegangstickets of een vaste toegangsprijs, maar rekenen op de vrije giften van de bezoekers.” De eerste honderd gasten op de Mexicaanse Fiesta ontvangen een goodiebag. (Elke Van de Kerckhove)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier