Scheepswerf in Brugge wordt omgebouwd tot nieuwe feestlocatie

Een ontwerp van de site. © Repro MM
Redactie KW

De Pathoekeweg in Brugge heeft er sinds kort een trekpleister bij. Anthony Sys organiseert op zijn scheepswerf regelmatig activiteiten en feestjes.

Anthony Sys wil tegen het voorjaar van 2018 een vaste stek innemen. Voorlopig gebeurt alles nog volledig privé en met beperkte middelen. Een naam is er wél al: Dok54. “Het doel is een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt. De nadruk ligt op gezelligheid. Deze buurt kan wel wat leven gebruiken“, aldus Anthony.

Zitzakken, barbecues, een lange bar en kampvuur. Meer was de voorbije weken niet nodig om ruim 150 feestvierders te overtuigen een avondje door te brengen in ‘Dok54’, de geïmproviseerde bar van Anthony Sys. De locatie is alvast top. Op de oude scheepswerf vlak naast het kanaal is ruimte en parking genoeg om iedereen een plaatsje te geven. Een échte bar is het weliswaar nog niet. Anthony organiseert alles privé en zal dat de komende tijd ook zo houden. Toch is het zijn droom om op termijn – bij voorkeur het voorjaar van 2018 – een permanente locatie in te richten voor allerhande activiteiten. Daarvoor moeten eerst nog de nodige documenten en vergunningen aangevraagd worden.

Gezelligheid

Op dit moment blijft het dus bij volledige privé-evenementen. De concrete plannen voor de inrichting van het terrein zijn wel al klaar. Daarbij is ruimte voorzien voor diverse barbecues, zitzakken, vuurhaarden en tafeltjes. Ook de dj krijgt een prominent plaatsje in het geheel. “Die plannen zijn voor later”, tempert Anthony Sys de hoge verwachtingen. “Voorlopig houden we het kleinschalig en privé. Al is uiteraard wel iedereen welkom in Dok54. De nadruk ligt hier op gezelligheid. Alle aanwezigen moeten zich welkom voelen en amuseren in een rustige sfeer. Als dat lukt, ben ik een tevreden man.”

De nadruk ligt op gezelligheid.
De nadruk ligt op gezelligheid.© MM

Zijn opzet lijkt alvast goed te lukken. De voorbije weken waren er verschillende testevenementen waarbij de opkomst hoog was. “Nochtans had ik amper promotie gemaakt. Last-minute had ik iets op de Facebookpagina gezet. Het toont aan dat deze buurt wat leven kan gebruiken”, aldus Anthony, die de feestjes organiseert samen met vrienden Maxime Robberechts en Jelmer Opdebeeck.

Thema’s

Het merendeel van de activiteiten worden pas op het allerlaatste moment bedacht en aangekondigd. Daarbij probeert Anthony steeds met verschillende thema’s te werken. Zo staat een grote winterbarbecue in december hoog op het verlanglijstje. “Als het te koud zou zijn, kunnen we containers inrichten met verwarming om toch nog voldoende comfort te hebben. Voor alles is een oplossing”, lacht de organisator. “De omgeving is alvast en grote troef. Het uitzicht over het Kanaal samen met het industriegevoel geeft een heel speciaal effect.” Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten kan terecht op de Facebookpagina Dok54.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier