Schattig: kleuters Daphne en Kobe beloven elkaar eeuwige … vriendschap

© Stefaan Lernout
Stefaan Lernout

In de Goederenloods in Wevelgem voltrok zich op Valentijnsdag een bijzonder huwelijk. Daphne en Kobe, kleuters van SPWE basis, beloofden altijd vriendjes te blijven en nooit geen ruzie met elkaar te maken. Het kleuterhuwelijk met alles erop en eraan was het leuke sluitstuk van het thema ‘Trouwen’ waar de kleuters al een tijdje rond werkten.

In Wevelgem trouwden in 2019 123 koppels, dat zijn er meer dan twee per week. Op de rol staan er in februari echter heel weinig. Op 14 februari, toch de ultieme dag om heerlijk romantisch naar het altaar te stappen, zelfs maar eentje.

Gelukkig voor schepen van burgerlijke stand Kevin Defieuw (CD&V) mocht hij zich helemaal uitleven tijdens het kleuterhuwelijk tussen Daphne Naesens en Kobe Tanghe. De schepen verbond hen ‘s morgens ‘net echt in de echt’ in het bijzijn van hun vriendjes.

Op kleurige ringen

“De kinderen mochten zelf wat voorstellen formuleren rond thema’s die we later op het jaar zouden uitwerken”, vertelt juf Emmy van de derde kleuterklas SPWE basis. “Een ervan was ‘Trouwen’. We hadden het erover dat je pas kan trouwen als beide partners hun jawoord geven, dat je ook met iemand van hetzelfde geslacht kan huwen en wat er allemaal komt bij kijken. Een kleuterhuwelijk op Valentijn leek ons de ideale manier om de theorie in de praktijk om te zetten. Er waren verschillende kandidaat koppeltjes, het toeval viel op Kobe en Daphne, maar Kobe diende natuurlijk eerst Daphne ten huwelijk te vragen.”

Schattig: kleuters Daphne en Kobe beloven elkaar eeuwige ... vriendschap
© Stefaan Lernout

De huwelijksdag, tot nader orde de mooiste dag in het leven van het jonge paar, verliep rimpelloos. Zoals een huwelijksdag moet verlopen, met alles erop en eraan. De goederenloods zat bomvol piekfijn uitgedoste gasten wanneer het koppel op de tonen van de huwelijksmars en langs een pad van rozenblaadjes de zaal binnenkwamen. Schepen Defieuw paste zijn draaiboek enigszins aan. Op de belangrijke vraag “Beloven jullie beste vriendjes te blijven”, werd volmondig ja geantwoord. Net als op de volgende vragen, zo zullen ze geen ruzie te maken en elkaars verjaardag niet meer vergeten, beloofden ze plechtig.

Kleurrijke ringen

Waarna het de beurt was aan de ringen die er voor de gelegenheid bijzonder kleurig uitzagen. Tenslotte was er het papierwerk, het vriendjescontract werd ondertekend, ook door de getuigen Lars en Alexia.

Zelden werd een mooiere erehaag gevormd, het gelukkige paar werd bedolven onder de rijst waarna het gezelschap terug richting school vertrok waar het feest zou losbarsten. Het beloofde alvast een hevig feest te worden met eten en drank, de obligate ‘lacs de Connemara’ en de openingsdans ‘Parels’ van K3.

https://www.youtube.com/watch?v=tKjSCoVm3II

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier