Schaterlachen met vierde Langemarkse revue

Scenarioschrijver Hans Robyn en Thierry Naert, alias Joske. (foto RB)
Redactie KW

Op zondag 13 oktober om 11 uur start in Sportkaffee Eleven de voorverkoop van de revue Joske et ze nog ol tope. Thierry Naert, alias Joske, zal op zaterdag 16 november beslist voor de vierde maal zaal Den Tap doen vollopen. Zijn drie vorige ludieke revues brachten de toeschouwers aan het (schater)lachen.

In Joske et ze nog ol tope wordt de draak gestoken met de hedendaagse en vroegere actualiteit. Het scenario werd op papier gezet door Boezingenaar, tekst- en revueschrijver, Hans Robyn. Naast komiek Joske tekenen ook charmezanger Paul Bruna en dansschool Donatha present om de show compleet te maken. Het wordt een moderne revue waar schaterlachen troef is.

Vierde revue

Boezingenaar Hans Robyn, vroegere regisseur en tekstschrijver van de Ieperse revues en ook bekend als regisseur van de Kattenstoet, tekende voor het scenario. “Vorig jaar regisseerde Hans in Langemark Pepe’s grooten oorlog naar een verhaal van Jo Lottegier en daar leerden we elkaar kennen”, vertelt Thierry Naert. “Ik stond al verschillende keren op het podium met mijn neef Paul Bruna. Mijn toneelverhaal begon in Langemark. Ik breidde er een verlengstuk aan met toneelgroep Pro-Arte in Middelkerke. Als humorist Joske hielp ik bij de zomer- en kerstshows van Paul Bruna. Er kwamen ook drie Langemarkse revues: Joskes vedettenparade, Joske steekt de draak en Joske tripel die iedere keer resulteerden in een uitverkochte zaal Den Tap. Nu ben ik aan de vierde revue toe met Joske et ze nog ol tope. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat ik de jas van Joske aan de kapstok hing. Tussen pot en pint besloten Hans en ikzelf om met een vierde editoe uit te pakken. We zaten op dezelfde golflengte aangaande humor. Hans schreef zes sketches doorspekt met humor en omkaderd met zang en dans van dansschool Donatha. Ook charmezanger Paul Bruna tekent present. We stelden ons plan voor aan Geert Decaestecker van Sportkaffee Eleven en het klikte meteen”, lacht Thierry.

Dansschool

“Op zaterdag 16 november om 20 uur wordt het opnieuw lachen geblazen met alledaagse anekdotes en grappen met verschillende typetjes. De dansers van dansschool Donatha vormen de aanloop naar de sketches toe. Als er een Mexicaanse dans wordt uitgevoerd, dan weet men dat ik als Mexicaan opduik. Heel wat plaatselijke niet-kwetsende anekdotes passeren de revue. Er moet gelachen worden en de mensen moeten met een goed gevoel naar huis trekken. Met een drie uren durend programma tegen de prijs van 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur. De voorverkoop start op zondag 13 oktober om 11 uur in Sportkaffee Eleven. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier