Het idee om schapen te laten grazen op het grasland achter het nieuw commissariaat aan de Minister De Taeyelaan in Kortrijk komt uit het korps zelf. Moeder Dolly en twee lammetjes, Cor en Ona genaamd naar de coronacrisis, streken er afgelopen weekend neer en doen er zich te goed aan het hoogopgeschoten groen. "Een van onze medewerkers kweekt zulke schaapjes en bij aanblik van de 'weide' leek het hem een goed idee om er drie hier onder te brengen", duidt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. "Er werd ook een klein schuthok gebouwd waar ze kunnen schuilen bij regenweer."

De drie schaapjes lijken de eerste dagen alleszins niet echt onder de indruk van alle aandacht en hun bijzondere omgeving aan het wandelpadje naar de Athenaschool. "We zullen zien wat het geeft, maar het is wel een leuk extraatje", zegt Thomas nog. "Of de korpschef de schapen eten moet geven? Gelukkig niet. (lacht) De medewerker die ze hierheen bracht, staat vooral in voor de nodige zorgen."

Voor alle duidelijkheid: ook de klassieke tuinaannemer blijft aan de slag in de buurt van het politiegebouw. De voortuin van Vlas blijft zijn terrein.

👇Hierzie, onze 3 nieuwe ecologische medewerkers die vanaf nu het gazon rond het commissariaat onderhouden. Geblaat en wol verzekerd! 🐑

Geplaatst door Politiezone VLAS op Dinsdag 16 juni 2020
Het idee om schapen te laten grazen op het grasland achter het nieuw commissariaat aan de Minister De Taeyelaan in Kortrijk komt uit het korps zelf. Moeder Dolly en twee lammetjes, Cor en Ona genaamd naar de coronacrisis, streken er afgelopen weekend neer en doen er zich te goed aan het hoogopgeschoten groen. "Een van onze medewerkers kweekt zulke schaapjes en bij aanblik van de 'weide' leek het hem een goed idee om er drie hier onder te brengen", duidt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. "Er werd ook een klein schuthok gebouwd waar ze kunnen schuilen bij regenweer."De drie schaapjes lijken de eerste dagen alleszins niet echt onder de indruk van alle aandacht en hun bijzondere omgeving aan het wandelpadje naar de Athenaschool. "We zullen zien wat het geeft, maar het is wel een leuk extraatje", zegt Thomas nog. "Of de korpschef de schapen eten moet geven? Gelukkig niet. (lacht) De medewerker die ze hierheen bracht, staat vooral in voor de nodige zorgen."Voor alle duidelijkheid: ook de klassieke tuinaannemer blijft aan de slag in de buurt van het politiegebouw. De voortuin van Vlas blijft zijn terrein.