Schakelzorgcentra zijn klaar voor opening, centrum in Nieuwpoort komt er niet

Het Peace Village in Mesen is een van de vijf West-Vlaamse schakelzorgcentra. © EF
Redactie KW

De West-Vlaamse schakelzorgcentra zijn zo goed als volledig klaar voor een eventuele opening. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé. In West-Vlaanderen werden sinds eind maart zes schakelzorgcentra klaargemaakt voor gebruik om ziekenhuizen te verlichten. Het centrum in Nieuwpoort komt er niet.

Volgens gouverneur Carl Decaluwé zijn vijf van de zes centra qua infrastructuur nu zo goed als volledig in orde. “Ook het zoeken naar personeel verliep goed. Hier en daar zijn er nog centra op zoek naar medewerkers, maar de meesten hebben een team klaar“, aldus Decaluwé.

Onder meer gepensioneerde zorgverleners en werknemers van ziekenfondsen zullen er worden ingeschakeld. Al ziet het er volgens de gouverneur voorlopig niet naar uit dat de centra zullen opengaan. “De druk op de ziekenhuizen uit de regio stabiliseert. Zolang de ziekenhuizen het aankunnen, moeten de centra niet open.”

Het schakelzorgcentrum in Nieuwpoort komt er uiteindelijk niet, omdat de infrastructuur niet voldeed aan de richtlijnen. De vijf andere locaties in West-Vlaanderen zijn Peace Village in Mesen, voormaling woonzorgcentrum Lichtendal in Kortrijk, oud-RVT Jeruzalem in Brugge, het leegstaand dienstencentrum Ter Deeven in Meulebeke en zorghotel Polderwind in Zuienkerke.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier