Schaatsplezier voor bewoners WZC De Lindenboom uit Knokke-Heist

foto DM
Redactie KW

Op initiatief van ijsbaanuitbater Alain Dagraed en zijn Iceteam mochten 150 bewoners van vzw bejaardenzorg De Lindenboom, warm ingeduffeld in hun rolstoel, genieten van een halve dag dolle ijspret. Na de schaatspret werden de bejaarden en hun 105 begeleiders door de uitbaters van de ijspiste getrakteerd op oliebollen en glühwein.

“Dit is een geweldig initiatief. Het is belangrijk dat onze bejaarden tussen de mensen komen en kunnen genieten van wat er gebeurt buiten de muren van het rusthuis”, weet algemeen directeur JanVansteenkiste.

Brede glimlach

De topdag zorgde voor een brede glimlach op het gelaat van de bejaarden van het rusthuis. “Dit is ondertussen de tiende keer dat we van ijsbaanuitbater Alain Dagraed een uitnodiging ontvangen”, vertelt algemeen directeur Jan Vansteenkiste. “De uitbater van de ijsbaan biedt onze bejaarden volledig gratis een halve dag schaatsplezier, oliebollen, glühwein en andere traktaties aan. Dankzij de inzet van 105 begeleiders en vrijwilligers kunnen we 150 bejaarden, waarbij zwaar zorgbehoevenden en dementerenden, met volle teugen laten genieten. Hoe meer vrijwilligers en personeelsleden zich in hun vrije uren opofferen, hoe meer bejaarden we gelukkig kunnen maken. Want elk jaar wordt de vraag groter en groter. Simpelweg omdat dit heel leuk is en voor sociaal contact zorgt. Onze bijzondere dank gaat uit naar de meer dan honderd vrijwilligers. Daarbij zowel personeel als ouders en kinderen van personeel. Ook dank aan Albion Tours. Zij brachten onze bejaarden met autobussen naar de schaatsbaan.”

Drukke feestperiode

“Met dit schaatsplezier sluiten we een drukke feestperiode af, want de kerst- en nieuwjaarsdagen zijn extra moeilijk voor onze bewoners. Ondertussen doen wij al het mogelijke om voor gezelligheid en plezier te zorgen. In december maakten we met meer dan honderd ouderen gedurende drie dagen het nieuwe B-Bic-hotel in Brussel onveilig. En op maandag 6 januari hielden we ons traditioneel nieuwjaarsdiner. In totaal draagt De Lindeboom zorg voor 395 ouderen, verspreid over onze vestigingen in Knokke, Heist, Blankenberge en Maldegem. Terwijl er vroeger lange wachtlijsten waren, is het nu mogelijk om vrij snel een opvangplaats te voorzien. Bejaarden blijven zo lang mogelijk thuis en komen pas naar het rusthuis als het echt nodig is. Er zijn ook bejaarden die terug naar het binnenland trekken. Ook de evolutie binnen de medische wereld en het euthanasiedebat speelt ongetwijfeld een belangrijke rol. Onze doelstelling blijft ondertussen dezelfde: van onze rusthuizen een echte thuis maken. Zelfs al ben je dement of zorgbehoevend.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier