Schaamteloze inbreeksters midden op de dag betrapt door buurtbewoners in Rollegem

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Twee jonge vrouwen werden afgelopen woensdag op heterdaad betrapt toen ze wilden inbreken in de Moeskroensestraat in Rollegem. Opmerkzame buren zagen hen naar binnen gaan in een huis dat al even leeg stond. De bewoonster verhuisde recent naar een woonzorgcentrum. De twee bleken illegaal in ons land te verblijven.

Op woensdag 26 augustus 2020 kon de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) twee jonge vrouwen op heterdaad betrappen tijdens een inbraak in een woning in de Moeskroensestraat in Rollegem.

De inbraak gebeurde omstreeks 12.30 uur ‘s middags. Opmerkzame buren zagen hoe twee verdachten het huis binnendrongen. De woning staat leeg omdat de bewoonster naar een woonzorgcentrum verhuisd is. De buren reageerden alert en belden de politie die vlug ter plaatse was. Zij konden twee jonge dames op heterdaad betrappen en oppakken.

Openstaande gevangenisstraf

In de handtas van één van de twee verdachten vond de politie juwelen van de eigenares van de woning. Daarnaast werd ook inbrekersmateriaal aangetroffen en in beslag genomen.

Beide verdachten bleken bovendien illegaal in het land te zijn. De meerderjarige vrouw werd opgesloten in de gevangenis, mede omdat ze nog een openstaande gevangenisstraf had. De minderjarige vrouw werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Aarzel niet!

De politie doet nog een oproep: “Zie je verdachte personen, gedragingen of voertuigen in uw buurt, aarzel dan niet en bel meteen naar de politie via het lokaal oproepnummer 1701. Je belt beter een keer te veel dan te weinig. Dat is woensdag wel gebleken”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier