Schaakvereniging Luctor et Emergo is er voor jong en oud: “Activiteiten op maat voor iedereen”

Schaakverenging Luctor et Emergo
Redactie KW

Wie wil leren schaken of graag andere spelers uitdaagt, kan iedere vrijdagavond terecht in sportcafé De Treffer. In de grote vergaderzaal wordt er bij de vereniging Luctor et Emergo geschaakt door kinderen en volwassenen. Vanaf 20.15u. gebeurt dit steevast in competitieverband.

“We organiseren komend seizoen ook lessen voor zowel jeugd als volwassenen”, zegt voorzitter Bart De Schepper. “Het schaakspel draagt niet alleen bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van het kind, het is bovendien een aangename en leuke ontspanning. De lessen vinden allen plaats op vrijdagavond. Beginnelingen komen om 17.30u. aan de beurt. Gevorderde schakers beginnen om 18u30. In elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema.

Het jeugdschaaktornooi ‘t Peerd van Waregem is ons paradepaardje – voorzitter schaakvereniging Luctor et Emergo Bart De Schepper

Daarop maken de schakers vervolgens oefeningen en de sessie eindigt met een schaakpartij tegen een andere leerling. Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn beginnende schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wel wensen te leren.”

Oefenavond

“Op vrijdagavond 17 september organiseren we een opendeuravond”, geeft Bart nog mee. “Tijdens oefenlessen bepalen we de schaaksterkte van de nieuwe leden. Vanaf 1 oktober beginnen dan de lessen in verschillende categorieën. Dit jaar voorzien we een interne competitie met 32 deelnemers. In de nationale interclub treden we aan met drie ploegen. We organiseren zelf ook vier tornooien. Ons jeugdschaaktornooi ’t Peerd van Waregem is ons paradepaardje. Elke vrijdagavond organiseren we schaakactiviteiten en daarnaast nemen we ook zelf deel aan tornooien. Hierdoor zorgen we ervoor dat elke schaakliefhebber bij ons aan bod komt.” (PPW)

Meer info: bart.deschepper2@telenet.be en 0492/531526.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier