SC Oostrozebeke optimaliseert buitenaccommodatie

Met de vrijwilligers Jean-Marie Bonte, Philippe Naessens, Steffi Vantieghem, Kristof Nolf en Kurt Hoste wordt naarstig verder gewerkt aan de buitenaccommodatie.© CLY
Met de vrijwilligers Jean-Marie Bonte, Philippe Naessens, Steffi Vantieghem, Kristof Nolf en Kurt Hoste wordt naarstig verder gewerkt aan de buitenaccommodatie.© CLY
Redactie KW

Als er iets is wat corona aan alle organisatoren geleerd heeft, dan is het wel dat buiten veel meer kan dan binnen. Ook voetbalploeg SC Oostrozebeke heeft de boodschap begrepen. “Wij hebben een fijne kantine, maar daarin is onvoldoende ruimte om het steeds groeiend aantal supporters op te vangen. Daarom bouwen we een buiteninfrastructuur”, zegt voorzitter Jean-Marie Bonte.

Voorzitter Jean-Marie Bonte is duidelijk een gelukkig man nu de rust is teruggekeerd binnen het bestuur. “Na de trainersperikelen zijn we erin geslaagd een degelijk verjongd bestuur op poten te zetten en daar plukken we nu de vruchten van. We staan als één man achter het gevoerde beleid. De vijf nieuwkomers in het bestuur zijn Lesly Beke, Kristof Nolf, Tessa Billiet, Phéline Billiet en Anouk Meijhiu. De zes blijvers zijn ikzelf, Daniel van Colen, Marc Tieberghien, Christophe Vandaele, Philippe Naessens en Steffi Vantieghem. Het is de bedoeling te zorgen voor een toffe sfeer en vooral de supporters te verwennen.”

“Tijdens de pauze moet niemand naar binnen voor zijn frisse pint”

“Gezien steeds meer het accent gelegd wordt op het buitengebeuren zijn we al een tijdje onze accommodatie gevoelig aan het aanpassen. Met een vijftal vrijwilligers werd onder de ruime buitentent een volledige buitenbar opgetrokken, zodat niemand tijdens de pauze naar binnen moet voor zijn frisse pint. Daar blijft het echter niet bij. Van de gemeente kregen we ook de toelating om een buitenchalet op te trekken, die kan dienst doen als berging, maar ook als loket bij de thuiswedstrijden. Op die manier kan ook onderscheid gemaakt worden tussen de voetbalfans en de gewone cafetariabezoekers. De onmiddellijke omgeving van het Scor-café ziet er al maanden uit als een klein bouwwerf om de voetbalbeleving nog intenser en aangenamer te maken.”

Nieuwe uitrusting

Bij Scor wordt er niet alleen gewerkt aan het coronaveilig maken van de accommodatie. “Zo zijn we erin geslaagd om voor elke jeugdploeg een compleet nieuwe voetbaluitrusting te voorzien, allemaal bekostigd door onze sponsors. We hebben ook niet te klagen over de logistieke en financiële steun van de gemeente. Door corona kregen ook wij 30 procent meer subsidies. Hoe dan ook: wij kijken ernaar uit om straks het voetbalgebeuren weer op te starten en alle supporters te kunnen verwelkomen op een prachtig buitenterras!” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier