‘Sassy Secrets’ komt met pikante show in de Coorenaar in Desselgem: “Verkeerd beeld”

© Philip Verbeke
Redactie KW

Ontmoetingscentrum De Coorenaar is op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni het decor voor ‘Sassy Secrets’, een grote burlesque show van de gelijknamige club uit Waregem. “Er leven heel wat clichés over burlesque en die willen wij de wereld uit helpen”, klinkt het bij organisatrice Nancy Vynckier.

Het is de eerste keer dat de Waregemse burlesque-groep een optreden geeft in Desselgem. “Vorig jaar ging onze show door in OC Nieuwenhove, maar dit jaar was die zaal al bezet”, verklapt Nancy Vynckier. “Daarom zijn we noodgedwongen uitgeweken naar Desselgem, waar de zaal ongeveer even groot is. Een tijdje geleden kregen we dan het nieuws dat OC Nieuwenhove tóch beschikbaar is, al gingen we daar niet meer op in. Ik ben nu al een aantal keer in Desselgem gaan kijken, en die zaal is minstens even geschikt.”

Hoewel het fenomeen burlesque voor heel wat mensen niet zo bekend is, is de Waregemse vzw ‘Sassy Secrets’ al een tijdje actief. “We zijn een jaar of vier geleden gestart met een eigen afdeling, toen nog onder de vleugels van onze moederafdeling in Antwerpen. Ondertussen zijn we volledig losgekomen van Club Burlesque in Antwerpen”, gaat Nancy verder. “En wat burlesque nu precies is? Een groot spektakel waarbij erotiek en ironie samengebracht worden.”

Eigenzinnig kantje

Nancy wil nog een groot misverstand ontkrachten: “De manier waarop wij aan burlesque doen, lijkt in de verste verte niet op de gelijknamige film”, zegt Nancy snel. “Burlesque mag je niet verwarren met striptease, dat is het absoluut niet. Het doel bij striptease is om helemaal naakt te gaan. Dat doen wij niet: wij leggen de nadruk op teasen, plagen, de suggestie. Het gaat om dat andere kantje van jezelf: je wil dat eigenzinnige kantje tonen aan de buitenwereld.”

Bij ‘Sassy Secrets’ vind je dus een groep vrouwen met uiteenlopende persoonlijkheden, zeggen ze zelf. “Er zijn twee groepen en in totaal tellen we zo’n 20 leden. Het jongste lid is 22 jaar, het oudste lid dan weer 52 jaar. Ikzelf ben de op één na oudste”, lacht Nancy. “We zijn eigenlijk gewoon een groep vrouwen die hun ‘vrouw-zijn’ vieren en trots zijn op hun identiteit. Het valt ook op dat veel van onze leden gestart zijn met een soort angst voor het podium, die ze volledig overwonnen hebben. We verplichten niemand, maar bij de meesten kriebelt het toch opeens om ermee naar buiten te komen.”

Ook afterparty

Dat gebeurt nu dus op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni in OC De Coorenaar. “Er zal een groot podium in de zaal staan, waarop wij zowel groeps- als soloacts zullen uitvoeren. Het publiek zit niet in rijen achter elkaar, wel aan kleine aparte tafeltjes”, stelt Nancy. “De bar blijft de hele voorstelling open: je kan nog een drankje bestellen terwijl je van het optreden geniet.” Wie er graag bij wil zijn, moet snel zijn. “Onze voorstelling op zaterdag is al uitverkocht, maar er zijn nog enkele plaatsjes op vrijdag. De show begint telkens om 20.30 uur en tickets kosten 17,50 euro. Daarna kan je nog genieten van een afterparty met DJ Nic, ook een aanrader”, aldus Nancy Vynckier. (PNW)

Tickets via sassysecretsshow@gmail.com of via sassysecretsburlesque.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier