"Too little, too late", dacht Menenaar Sarah Verschelde (39) toen ze de oproep zag en ze schoot meteen in actie. "Ik las het relaas van de huisarts die, met zijn naaimachine, creatieve mondmaskers in elkaar flanste. Toen ook de overheid bijna smeekte om niet gebruikte mondmaskers af te staan, wist ik gewoon dat we niet zomaar vanop de zijlijn konden toekijken."

Verzamelbox

Ze haalde haar eigen naaimachine van onder het stof, verzamelde alle stoffen die ze kon vinden en stak de handen uit de mouwen. "Ik lanceerde een oproep via Facebook en deelde ook het patroon, zodat iedereen mee kan helpen met naald en draad", klinkt het. "Wie afgewerkte exemplaren heeft, kan die in de verzamelbox komen droppen. Wanneer die vol is, worden alle exemplaren overhandigd aan thuisverpleegsters of dokterskabinetten. Die mensen staan in de vuurlinie van de coronadreiging, maar beschikken zelfs niet over de meeste basisdingen. Als burger kunnen we op die manier onze steun betuigen."

Zelf aan de slag gaan? Meer info is terug te vinden op de facebookpagina 'Mondmaskers maken', via de link https://www.facebook.com/groups/278293809827451/?hc_location=group

Afgewerkte of ongebruikte mondmaskers kunnen in de bus worden geworpen, in de Edgar Tinelstraat 25 in Menen.

"Too little, too late", dacht Menenaar Sarah Verschelde (39) toen ze de oproep zag en ze schoot meteen in actie. "Ik las het relaas van de huisarts die, met zijn naaimachine, creatieve mondmaskers in elkaar flanste. Toen ook de overheid bijna smeekte om niet gebruikte mondmaskers af te staan, wist ik gewoon dat we niet zomaar vanop de zijlijn konden toekijken."Ze haalde haar eigen naaimachine van onder het stof, verzamelde alle stoffen die ze kon vinden en stak de handen uit de mouwen. "Ik lanceerde een oproep via Facebook en deelde ook het patroon, zodat iedereen mee kan helpen met naald en draad", klinkt het. "Wie afgewerkte exemplaren heeft, kan die in de verzamelbox komen droppen. Wanneer die vol is, worden alle exemplaren overhandigd aan thuisverpleegsters of dokterskabinetten. Die mensen staan in de vuurlinie van de coronadreiging, maar beschikken zelfs niet over de meeste basisdingen. Als burger kunnen we op die manier onze steun betuigen." Zelf aan de slag gaan? Meer info is terug te vinden op de facebookpagina 'Mondmaskers maken', via de link https://www.facebook.com/groups/278293809827451/?hc_location=groupAfgewerkte of ongebruikte mondmaskers kunnen in de bus worden geworpen, in de Edgar Tinelstraat 25 in Menen.