Sarah Polfliet uit Hooglede maakt switch van politiek naar traiteurzaak

Sarah Polfliet stapt over van de politiek naar een eigen traiteurszaak. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Sarah Polfliet ruilt haar werk als parlementair medewerker voor een eigen traiteurzaak onder de naam ‘Koken. Eten’. Sarah was altijd al erg geïnteresseerd in voeding en nu maakt ze dus van haar hobby haar beroep.

Sarah Polfliet (31) woont samen met Arne De Brabandere in de Bruggestraat, waar de nieuwe zaak zal openen op zaterdag 16 november. Zes jaar lang was ze politiek medewerker in het Vlaams parlement.

“Ik had al beslist om na de verkiezingen van mei sowieso te stoppen als politiek medewerker”, opent Sarah. “Ik leerde er destijds mijn man Arne kennen. Sinds maart wonen we in de Bruggestraat in Hooglede en inmiddels hebben we ook een zoontje. Met een kindje erbij is het niet evident om elke dag die verplaatsingen te maken en soms lange uren te kloppen. Arne is een politiek beest, hij blijft verder actief in die sector. Zo is hij sinds kort woordvoerder van Vlaams minister Hilde Crevits.”

Sarah is eigenlijk al van jongs af aan in de potten aan het roeren. “Eigenlijk heeft het er altijd al wat ingezeten. Mijn moeder is manager van de grootkeuken in een rusthuis en van mijn 17de sta ik zelf al in de horeca. Ik denk dat ik zowat alle jobs al heb gedaan in een restaurant. Zo kwam het vaak voor dat ik na een shift wat restjes meekreeg. Daar probeerde ik dan iets creatiefs mee te maken voor mijn kotgenoten en vriendinnen. Die stonden vervolgens bijna dagelijks aan mijn deur om weer een gerechtje te proeven.”

Droom najagen

Toch kwam de ommezwaai naar een eigen traiteurzaak er een beetje per toeval. “We waren op zoek naar een woning en toen botsten we op dit huis in de Bruggestraat. Vroeger was dit hier een lingeriezaak waardoor er ook een stuk winkelruimte beschikbaar is. Nadat de compromis getekend was, vroegen we ons af waarvoor we die ruimte zouden gebruiken en toen opperde Arne het idee om mijn droom na te jagen.”

“Het is de bedoeling om dagelijks een viertal soorten dagschotels aan te bieden. Het aanbod zal variëren tussen grootmoeders gerechten en de wereldkeuken. Zo behoren hespenrolletjes tot mijn specialiteiten en ook mijn quinoasalade wordt gesmaakt. Het allerbelangrijkste natuurlijk is om met verse en goede producten te werken. Ik probeer ook zo veel mogelijk lokale producten te gebruiken en hou zeker rekening met seizoensgebonden producten. Ik zet hard in op duurzaamheid en het verpakkingsmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar. Wie overigens zijn eigen potjes meebrengt, krijgt tien procent korting.”

Het verpakkingsmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar en wie zijn eigen potjes meebrengt, krijgt tien procent korting

Sarah heeft met haar zaak geen specifiek doelpubliek voor ogen. “Iedereen heeft nu eenmaal voedsel nodig. Ik richt me zowel op ouderen die een lekkere verse maaltijd wensen als op mensen die veel uren kloppen en anders ‘s avonds vaak voor een ongezond alternatief kiezen. Ik ben open tot 19 uur en bestellingen kunnen zelfs afgehaald worden tot 21 uur. Naast dagschotels zal er ook verse soep te verkrijgen zijn.”

Huisgemaakte confituur

“In onze tuin staan er ook een aantal bomen met vruchten dus ook huisgemaakte confituur zal in de winkel komen. De naam Koken. Eten kwam er nadat ik een foto van vroeger zag waarop ik samen met mijn broer ‘kokeneten’ aan het spelen was. Ook mijn broer is een fervente kok. Ik wou sowieso een Nederlandstalige naam kiezen, dat is veel toegankelijker.”

Sarah volgt momenteel op maandag nog een koksopleiding in Spermalie. Ze is bezig aan haar tweede jaar. “In het eerste jaar zagen we vooral de basis terwijl het nu meer draait om de creativiteit. Ik hoor alvast al heel wat positieve reacties.”

Ook catering

“Behalve de winkel, doe ik ook cateringopdrachten weliswaar gelimiteerd tot 100 personen. Zo mocht ik al de openingsreceptie verzorgen van 6G op ‘t Hoge kermis.”

Koken. Eten opent voor het eerst op zaterdag 16 november. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De zaak zal telkens van dinsdag tot vrijdag open zijn van 11 tot 14 uur en van 16 tot 19 uur. ‘s Avonds en in het weekend wordt op bestelling gewerkt. Meer info komt binnenkort op de Facebookpagina en Instagram en op de website www.kokeneten.com. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier