Sarah en Kimberly zorgen voor hippe coronadates met Match & Date

Sarah en Kimberly hopen veel mensen te kunnen matchen. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Daten tijdens een corona-opflakkering, het is geen alledaagse bezigheid en heel veel singles zitten met de handen in het haar. Het gloednieuwe project van Kortrijkzanen Sarah Defever (26) en Kimberly Coeck (26) moet daar met Match & Date verandering in brengen. De dames hopen vooral heel veel mensen met elkaar te kunnen matchen. “Match & Date staat voor real life ontmoetingen op een hippe, trendy locatie. We willen het anders aanpakken dan de standaard speeddating concepten”, verwoordt Sarah Defever het.

De dames zijn uit geen klein hout gesneden en hebben zelf al heel wat ervaring opgedaan in de virtuele wereld. Daarnaast zorgde de recente lockdown ervoor dat alles in een stroomversnelling kwam. “In het verleden hebben we zelf veel getinderd en gedatet. Uit ervaring kunnen we zeggen dat dit niet altijd even evident was, vandaar ons idee om een nieuwe kijk op het daten te bieden. Daarnaast bestaat dit concept ook niet echt in Kortrijk en dus hopen we daarmee een deel van dit gat te dichten. De zomer is hopelijk het ideale moment”, aldus Kimberly Coeck.

Creatieve zielen

“Om te ontdekken wat de singles echt belangrijk vinden, hebben we ons goed geïnformeerd. We hebben wel met veel mensen gesproken wat zij exact verwachten van dergelijke avonden en daarop verder gebouwd. We willen zeker niet voor een standaard gesprekje gaan, maar ons echt onderscheiden van de anderen”, aldus de ondernemers. Er wordt gemikt op singles tussen de 23 en 30 jaar. “Het zou leuk zijn, mochten we daarna gelijkaardige events kunnen doen voor andere leeftijdsgroepen.”

De toekomst voor het project is echter nog onzeker door de coronamaatregelen en ook dat is voor de ondernemers een moeilijk gegeven. “We houden rekening met de maatregelen die er zijn en hebben ervoor gekozen om ons eerste evenement te laten doorgaan wanneer de maatregelen dit toelaten. Ook tijdens het evenement zelf nemen we de gepaste voorzorgsmaatregelen.”

Uitgebreid concept

De jonge ondernemers willen alvast gaan voor de perfecte match. “Aan de hand van feedback op een vragenlijst gaan wij mensen vooraf zo goed mogelijk aan elkaar matchen. Op ons evenement krijgen die duo’s dan de kans om elkaar in zeven minuten te ontdekken”, weet Kimberly Coeck ons te vertellen. “Ons eerste evenement is in Bar Filía. Een hippe, trendy locatie die volledig binnen het concept past. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan vast, maar de deelnemers zullen zeker waar krijgen voor hun geld. Ons concept zit goed ineen en we hebben wat leuke verrassingseffecten in petto. Bovendien bieden wij tijdens het event enkele lekkere hapjes en drankjes aan.” De dames hopen in de toekomst Match & Date evenementen te kunnen organiseren voor alle leeftijdscategorieën.

Wie meer info wil kan terecht op Facebook (zoek op Match & Date Kortrijk) en tijdens het eerste evenement op donderdagavond 27 augustus. Je kan ook mailen naar matchanddate@hotmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.