Sanitair blok gaat dicht in oude Izegemse turnzaal, die binnenkort wordt afgebroken

Vandaag kunnen de gebruikers van de oude stedelijke sportinfrastructuur in de Sint-Jorisstraat voor het laatst het sanitair gebruiken. Het oude sportcomplex wordt immers vanaf maandag 7 november gesloopt om plaats te ruimen voor nieuwbouw

© Frank Meurisse

Om de aannemer de tijd te geven ook de technieken binnenin en de compartimenteringen te verwijderen, is het vandaag de laatste dag dat de accommodatie gebruikt kan worden. “In de nieuwbouw zal eveneens een sanitair blok worden ingericht”, zegt schepen van Sport Kurt Grymonprez (SP.A). “Zowel voor de individuele als voor de ploegsporters. Maar werken brengen nu eenmaal hinder met zich mee en de sluiting van het sanitair vanaf morgen is daar een voorbeeld van.”

Vanaf midden december zullen naast de Topturnhal mobiele sanitaire units geplaatst worden die de periode tot de nieuwbouw is opgeleverd moeten overbruggen. In afwachting wordt in sportcentrum Krekel Noord, in de Heilig-Hartstraat, sanitair vrijgehouden. Concreet gaat het over een groepskleedkamer en scheidsrechterscabines. “Op die manier hopen we de vele gebruikers van het sanitaire blok een tijdelijk alternatief te bieden”, klinkt het nog. (MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.