Sandy werkt al sinds 2003 voltijds als juriste in de dienst Vergunningen van het West-Vlaamse provinciebestuur. Daarnaast helpt ze haar man Gerdi Desmet (44) op hun landbouwbedrijf met voornamelijk melkvee langs de landelijke Vijfhuishoekstraat in Torhout.

Ze hebben twee dochters, Astrid (12) en Eline (10). Sandy is aan haar eerste legislatuur als gemeenteraadslid voor CD&V bezig. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Landelijke en de Bedrijfsgilde.

"Afval moet weg voor de netheid én voor de veiligheid"

"Ik stoor me al langer aan zwerfvuil en sluikstorten", zegt ze. "Ermee geconfronteerd worden, geeft me een gevoel van onmacht. Ik heb professioneel een druk bestaan, bak in mijn vrije uren graag taarten en hou van interieurdecoratie, maar sowieso reserveer ik de nodige tijd om bordjes te plaatsen voor de nieuwe campagne van De Mooimakers in samenwerking met de Landelijke Gilden en de Boerenbond. Ik zit trouwens in het provinciaal bestuur van de laatstgenoemde organisatie. De slogans om de mensen aan te zetten om hun afval nergens achter te laten, zijn origineel en vallen daardoor op. Koeienvlaai is oké, de doos van je vlaai niet. Of nog: Allergisch voor pollen? Wij voor afval. Op elk veldbordje staat tot slot de oproep: Neem je afval mee naar huis."

"Ik ben heel blij met de bloemenruiker die ik voor mijn strijd tegen het zwerfvuil krijg, al verdient élke landbouwer sowieso een pluim als mooimaker. Boeren die op hun weiden of akkers afval vinden, ruimen het op. Niet alleen voor de netheid, maar zeker ook voor de veiligheid. Wat sommigen achteloos achterlaten, kan gevaarlijk zijn voor onze dieren. Zelfs hondendrollen kunnen problemen opleveren. In hondenpoep kan een voor runderen gevaarlijke parasiet zitten. Als koeien daarmee besmet raken, is de kans op een miskraam groot en stopt meteen ook hun melkproductie. Velen weten dat niet eens." (JS)

Help mee aan de zomerchallenge De Properste Provincie. Registreer je via https://mooimakers.be/actiekaart#kw. Vergeet niet de checkbox van KW aan te vinken. De eerste 500 krijgen een duoticket voor Bellewaerde Aquapark.

Sandy werkt al sinds 2003 voltijds als juriste in de dienst Vergunningen van het West-Vlaamse provinciebestuur. Daarnaast helpt ze haar man Gerdi Desmet (44) op hun landbouwbedrijf met voornamelijk melkvee langs de landelijke Vijfhuishoekstraat in Torhout.Ze hebben twee dochters, Astrid (12) en Eline (10). Sandy is aan haar eerste legislatuur als gemeenteraadslid voor CD&V bezig. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Landelijke en de Bedrijfsgilde."Ik stoor me al langer aan zwerfvuil en sluikstorten", zegt ze. "Ermee geconfronteerd worden, geeft me een gevoel van onmacht. Ik heb professioneel een druk bestaan, bak in mijn vrije uren graag taarten en hou van interieurdecoratie, maar sowieso reserveer ik de nodige tijd om bordjes te plaatsen voor de nieuwe campagne van De Mooimakers in samenwerking met de Landelijke Gilden en de Boerenbond. Ik zit trouwens in het provinciaal bestuur van de laatstgenoemde organisatie. De slogans om de mensen aan te zetten om hun afval nergens achter te laten, zijn origineel en vallen daardoor op. Koeienvlaai is oké, de doos van je vlaai niet. Of nog: Allergisch voor pollen? Wij voor afval. Op elk veldbordje staat tot slot de oproep: Neem je afval mee naar huis.""Ik ben heel blij met de bloemenruiker die ik voor mijn strijd tegen het zwerfvuil krijg, al verdient élke landbouwer sowieso een pluim als mooimaker. Boeren die op hun weiden of akkers afval vinden, ruimen het op. Niet alleen voor de netheid, maar zeker ook voor de veiligheid. Wat sommigen achteloos achterlaten, kan gevaarlijk zijn voor onze dieren. Zelfs hondendrollen kunnen problemen opleveren. In hondenpoep kan een voor runderen gevaarlijke parasiet zitten. Als koeien daarmee besmet raken, is de kans op een miskraam groot en stopt meteen ook hun melkproductie. Velen weten dat niet eens." (JS)