Sandy en Jessy, collega’s in de keuken van De Plataan, starten wandelclub ‘De Kilometer Vreters’

Het bestuur van de De Kilometer Vreters Izegem met v.l.n.r. Sandy Vantornout, Andy Verschoore en Jessy Muylle voor De Drie Gezellen van waar heel wat wandelingen zullen vertrekken. (foto Frank)© Frank Meurisse
Het bestuur van de De Kilometer Vreters Izegem met v.l.n.r. Sandy Vantornout, Andy Verschoore en Jessy Muylle voor De Drie Gezellen van waar heel wat wandelingen zullen vertrekken. (foto Frank)© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Corona heeft een wandelclub gebaard. Collega’s Sandy en Jessy kregen de smaak van het wandelen zodanig te pakken dat ze een wandelclub oprichtten. En die gaat door het leven als De Kilometer Vreters Izegem. Ook Jessy’s man Andy Verschoore zit mee in het bestuur.

Sandy Vantornout en Jessy Muylle zijn collega’s in de keuken van woonzorgcentrum De Plataan in Izegem. Sinds september 2020 gaan ze vaak samen wandelen. “Al snel stapten andere collega’s of vrienden soms met ons mee. En zo groeide het idee om zelf een wandelclub op te starten.”

Andy Verschoore, de echtgenoot van Jessy, sprong meteen op de kar. “Ik heb het laatste duwtje gegeven naar de oprichting van de club toe. We maakten flyers om leden te werven en ondertussen hebben we ook een logo dat op onze truien komt.” Andy is zaakvoerder van hengelsportspeciaalzaak De Kleine Visser in de Mentenhoekstraat in Izegem. De initialen van De Kleine Visser en De Kilometer Vreters zijn overigens voor beide DKV. “Dat vonden we wel passen.”

De club is ondertussen opgestart en telt al 21 leden. “Een vaste dag om te gaan wandelen hebben wij niet. Wij moeten ook vaak in het weekend werken, dus is het soms wat zoeken naar een geschikte dag. Maar via Facebook kun je perfect volgen wanneer we gaan stappen. Meestal doen we wandelingen van 10 tot 12 kilometer. Die lopen nu meestal over Izegems grondgebied, via RouteYou stippelen we die dan zelf uit”, oppert Sandy.

Verzekerd via federatie

“We zijn ook aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen. Via de federatie zijn al onze leden verzekerd als ze aan het wandelen zijn. Ook wanneer dat niet gebeurt in groep, maar pakweg in je eentje met je hond. Dat alleen al is een reden om je lid te maken van een club. De inschrijving bij ons kost slechts 15 euro en wie nog niet bij een andere sportclub is aangesloten, kan dat terugkrijgen via de mutualiteit.”

Voorlopig maken de vrouwen drie vierde van de club uit, maar heren zijn zeker ook welkom. Straks is het ook de bedoeling om mee te stappen in organisaties van andere clubs. “Maar die lagen stil door corona.” De Kilometer Vreters hebben ondertussen ook zelf een eigen organisatie in het verschiet. “20 februari 2022 is de datum van onze eerste Paterstocht. We zullen werken met lussen 7, 14 en 18 kilometer. We krijgen ook de ondersteuning van Patrick De Croix, voorzitter van de Brigandtrotters, die heel wat ervaring heeft met het organiseren.”

Bedoeling is dat er later ook andere activiteiten komen, maar eerst wil men bij DKV de club wat laten groeien. “We zijn onervaren, maar des te enthousiaster. Heel de maand mei stappen we bijvoorbeeld ook mee voor de Roze Mars. Wie eens wil mee wandelen, kan dat altijd. We maken er altijd een gezellig bedoening van. Van De Drie Gezellen willen we onze uitvalsbasis maken, maar nu starten ook heel wat wandelingen aan Wallemote.”

Meer info te verkrijgen via dekilometervreters@outlook.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.