Sandy (43) baat eigen trimsalon uit in Bredene:“Trots op mijn woefwagentje”

Sandy Meulens met honden Seaking en Cooper bij haar opvallende auto.©Luc Cassiman
Sandy Meulens met honden Seaking en Cooper bij haar opvallende auto.©Luc Cassiman
Paul Bruneel

Sandy Meulens (43) is afkomstig uit Anderlecht, maar verhuisde op haar 16de naar van Westende. Nu woont ze al elf jaar in de Veldstraat. Haar werkterrein ligt echter ietsje verder in Bredene, waar ze in de Danckaertstraat 4 haar eigen trimsalon Sandy’s Petlove uitbaat.

Elke dag rijdt Sandy met haar Fia-tje van Middelkerke naar Bredene en terug. Dat gebeurt niet onopvallend, want haar auto is niet alleen versierd met hondenpootjes, ook de nummerplaat valt op als geen ander. Wat dacht je anders van ‘woef’ als nummerplaat?

Administratie

Niets zag er naar uit dat Sandy ooit een trimsalon zou runnen, want na haar job bij de pensioendienst Zuidertoren in Brussel, koos ze opnieuw voor een administratieve functie. “Ik ben eigenlijk opgegroeid met dieren en thuis hadden we een Sint-Bernardushond. Toen ik zelf een gezin stichtte, hadden we katjes en konijntjes. Mijn echtgenoot Kim Vermote stelde voor om een hond in huis te nemen. Hij zou deze meenemen als gezelschap om te gaan vissen. We namen een hond in huis, maar de hond is nooit mee gaan vissen”, lacht Sandy. “Hij bleef liever thuis, Kim mocht alleen de hengel gaan uitwerpen.”

“Mijn Fiatje is versierd met hondenpootjes”

Het gezin bestaat vandaag uit Sandy en Kim en de twee kinderen Aurelie (13) en Elise (10). Allemaal zijn ze even dol op dieren. “We hebben nu twee flat coated retrievers: Cooper is vier jaar oud en heeft een bruine vacht en Seaking is twee jaar en heeft een zwarte vacht. Ik ben van het principe dat je, als je dieren hebt, er ook moet voor zorgen en ze de nodige vrijheid moet geven.”

Katten en konijnen

Sandy probeert dan ook iedere dag een wandeling in de velden te maken met de honden zodat ze zich goed kunnen uitleven. “Het ras dat wij hebben is lief en speels, de dieren hebben een goed karakter”, geeft Sandy mee.

Drie jaar geleden zocht Sandy een andere uitdaging en die wees onmiddellijk richting dieren. “Ik heb een cursus hondentrimster gevolgd bij Syntra. Daar kwam ik alles te weten over het gedrag, de verschillende rassen en de omgang met honden. Ik kreeg ook de gelegenheid om aan de slag te gaan in een trimsalon, wat mij praktijkervaring opleverde.”

Na een tijdje voelde ik de behoefte om met een eigen zaak te starten. We vonden een pand in de Danckaertstraat in Bredene dat we omgedoopt hebben tot Sandy’s Petlove. “Eigenlijk is het voor mij een kinderdroom die uitkomt, want dieren en ik zijn de perfecte match. Van je hobby je beroep maken, is heerlijk. In mijn salon zijn niet enkel honden, maar ook katten en konijnen welkom. Een tijdje geleden kreeg ik zelfs een baasje met zijn langharige cavia over de vloer.”

Nummerplaat

Ambitieus als ze is wilde Sandy ook iets speciaals om reclame te maken voor haar zaak. “Ik kocht een kleine Fiat en liet deze bestickeren met hondenpootjes en een logo. De kers op de taart was een gepersonaliseerde nummerplaat. ‘Hond’ klonk niet onmiddellijk leuk en toen kreeg ik een mooie suggestie van Danny Boudaer van De Kegel. Hij stelde voor om ‘woef’ op de nummerplaat te plaatsen. Ik vond dat een superidee en sinds rij ik rond met mijn ‘woefwagentje”, lacht Sandy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.