Sandro Govaert uit Veurne wint Ghesellenprijs

Het ontwerp van Sandro Govaert. (GF)
Redactie KW

Sandro Govaert uit Veurne heeft met zijn ontwerp van een zitbank de Ghesellenprijs gewonnen.

In de voorbije maanden spanden creatieve geesten zich in om voor de vzw Ghesellen van de Kastelnij Veurne een zitbank te ontwerpen. De wedstrijd was door de Ghesellen uitgeschreven met als doel een bank te laten vervaardigen die aan de zes steden of gemeenten uit de regio van de voormalige kasselrij zal geschonken worden. De Ghesellen gaan er van uit dat de zitbank een aantrekkelijke plaats zal krijgen in een gezellig hoekje of een uitgelezen plek van elke betrokken gemeente.

Na een preselectie werden 4 kandidaten voor de prijs genomineerd: Katrijn Dekervel, Norbert Vanneuville, Stijn Goethals en Sandro Govaert. Het ging uiteindelijk om een keuze uit dat beperkt aantal mooie en interessante kunstwerken. Uiteindelijk moest een jury van 5 deskundigen uit diverse domeinen onder het voorzitterschap van Els Desmedt de moeilijke klus klaren. Uiteindelijk werd Sandro Govaert,een 23-jarige student architectuur uit Veurne de winnaar.

Op de feestzitting van 17 oktober 2014 naar aanleiding van de jaarlijkse toekenning van de Eervolle Vermelding van de Ghesellen zal Johan Vanmarcke, voorzitter van de Ghesellen, de jonge kunstenaar in de bloemen zetten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.