Sandra Timmerman volgt Karel Hessels op als voorzitter van Horeca Brugge

© foto PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende Brugse horeca-uitbater Karel Hessels stopt na vier jaar als voorzitter van Horeca Brugge en Ommeland vzw. Sandra Timmerman, uitbaatster van Pasta Gusto aan het Stationsplein, neem het van hem over.

“Ik ben 36 jaar actief in de horeca en heb veel zien evolueren in de sector. Ik ben trots dat ik vier jaar voorzitter heb mogen zijn van de lokale horecavereniging”, zei Karel Hessels vandaag tijdens een bijeenkomst van het horecabestuur en een delegatie van het Brugse stadsbestuur in hotel Prinsenhof.

Idealisme

“Dit engagement heb ik opgenomen uit liefde voor mijn vak en uit idealisme. We hebben niet alles kunnen realiseren, maar ik kijk toch terug op mooie prestaties zoals onze input over de nieuwe terrassen op ‘t Zand, het feit dat we de tonnagebeperking voor leveranciers hebben kunnen beperken én dat we samen met andere belangengroepen de maximale parkeerduur van twee uur naar vier uur konden terug brengen.”

De afscheidnemende voorzitter liet ook verstaan dat er zijn opvolgster nog heel wat werk wacht. “De opmaak van een hopelijk nieuw en aantrekkelijker terrasreglement zal goed moeten opgevolgd worden. De horeca is ook niet gelukkig met de vele ‘pop-up’ horeca die overal opduiken en nog minder met de oneerlijke concurrentie door de overheid met gesubsidieerde horeca-uitbatingen.”

Vertrouwen

Sandra Timmerman (46) van Pasta Gusto wordt dus de nieuwe voorzitter van Horeca Brugge vzw. Als ondervoorzitter was zij al een tijdje de rechterhand van Karel Hessels. “Ik wens Karel te bedanken voor het werk dat hij de voorbije jaren als voorzitter heeft verzet en dank ook het bestuur voor het vertrouwen dat ze in mij stellen”, sprak de nieuwe voorzitter.

Sandra Timmerman en Karel Hessels.
Sandra Timmerman en Karel Hessels.© foto PDV

“Met dit voorzitterschap wil ik ook de vele vrouwelijke horeca-uitbaters een hart onder de riem steken want ik ben de eerste vrouwelijke voorzitter van Horeca Brugge vzw. Ik hoop de goede samenwerking met het stadsbestuur, die ik de voorbije maanden heb ervaren, te kunnen voortzetten en wil zeker een bijkomende schwung geven aan Brugge als stad met een aantrekkelijke horeca.”

Burgemeester Dirk De fauw liet ten slotte verstaan dat hij uitkijkt naar een goede samenwerking met de horeca, die toch zo’n 6.000 mensen vertegenwoordigt in Brugge. Hij verwees naar het beleidsplan voor de legislatuur waarin onder meer de aanstelling van een centrummanager en een nieuw terrasplan met een halvering van de terrastaks in de deelgemeenten opgenomen is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier