Haar naaimachine is nu binnen voor onderhoud en nazicht. "De naaimachine begon te piepen na vele uren. Ik heb echt het beste van mezelf gegeven in het belang van mensen die actief zijn in de zorg en bescherming nodig hebben. Samen met andere leden van de Stoffemiekes (zij naaien voor goede doelen en houden een naaicafé, red) hebben wij alles samen vele honderden mondmaskers genaaid. Ik heb er meer dan 300 gemaakt. We kregen de stof die klaar gesneden werd door de laserplotter van de Brugse hogeschool Howest. We moesten nog de boordjes naaien en de lintjes bevestigen. Dat heeft ons bijzonder veel werk gespaard. Ik kreeg vraag van tal van mensen en instellingen om mondmaskers te maken. Zo is de laatste pak nu vertrokken naar het woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis" vertelt Sandra.

Duizenden maskers

Docent Tijs Verbeke van Howest Brugge vertelt hoe ze aan de slag gingen met heel wat stof. "Een stoffengroothandel en een lintenfabriek heeft alles verkocht aan inkoopprijzen zodat er heel wat kon aangekocht worden. Elke nacht hebben hier mensen van onze hogeschool stoffen komen snijden zodat de vele naaisters hun werk konden verder zetten. We hebben 1.500 mondmaskers kunnen leveren aan het AZ Sint-Jan, 1.600 aan het AZ Damiaan in Oostende en ook heel wat aan AZ Delta Roeselare maar we kregen ook vraag van andere organisaties waaronder de vzw Brugge Binnenstad en de vzw Viro. Het is bijzonder leuk om te zien dat zoveel mensen samengewerkt hebben aan dit project. Sandra heeft heel wat andere dames meteen aangespoord om ook te beginnen naaien. Vaak naaiden dames nog mondmaskers na hun dagtaak", vertelt Tijs Verbeke van Howest nog. (SR)

Haar naaimachine is nu binnen voor onderhoud en nazicht. "De naaimachine begon te piepen na vele uren. Ik heb echt het beste van mezelf gegeven in het belang van mensen die actief zijn in de zorg en bescherming nodig hebben. Samen met andere leden van de Stoffemiekes (zij naaien voor goede doelen en houden een naaicafé, red) hebben wij alles samen vele honderden mondmaskers genaaid. Ik heb er meer dan 300 gemaakt. We kregen de stof die klaar gesneden werd door de laserplotter van de Brugse hogeschool Howest. We moesten nog de boordjes naaien en de lintjes bevestigen. Dat heeft ons bijzonder veel werk gespaard. Ik kreeg vraag van tal van mensen en instellingen om mondmaskers te maken. Zo is de laatste pak nu vertrokken naar het woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis" vertelt Sandra. Docent Tijs Verbeke van Howest Brugge vertelt hoe ze aan de slag gingen met heel wat stof. "Een stoffengroothandel en een lintenfabriek heeft alles verkocht aan inkoopprijzen zodat er heel wat kon aangekocht worden. Elke nacht hebben hier mensen van onze hogeschool stoffen komen snijden zodat de vele naaisters hun werk konden verder zetten. We hebben 1.500 mondmaskers kunnen leveren aan het AZ Sint-Jan, 1.600 aan het AZ Damiaan in Oostende en ook heel wat aan AZ Delta Roeselare maar we kregen ook vraag van andere organisaties waaronder de vzw Brugge Binnenstad en de vzw Viro. Het is bijzonder leuk om te zien dat zoveel mensen samengewerkt hebben aan dit project. Sandra heeft heel wat andere dames meteen aangespoord om ook te beginnen naaien. Vaak naaiden dames nog mondmaskers na hun dagtaak", vertelt Tijs Verbeke van Howest nog. (SR)