Sander Vandamme (32) schrijft lied voor campings aan de kust

Sander Vandamme. © MM
Redactie KW

Op 8 juni ontvingen de campings het langverwachte nieuws dat ze de deuren opnieuw mochten openen. Uit pure blijdschap maakten vijf campings aan de kust samen een filmpje waarin ze tonen dat ze klaar zijn om hun gasten veilig te ontvangen. Bredenaar Sander Vandamme (32), receptionist op camping Veld & Duin en verwoed muzikant, componeerde het nummer en verzon er een wervende tekst bij.

De campingsector werd de voorbije maanden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Het is allicht nooit zo stil geweest op de kampeerterreinen langs de kust. Groot was dan ook de opluchting op de campings Veld & Duin (Bredene), Bloemenduin (Koksijde), Zandpolder (Bredene), Camping Westende en Holiday Village (Knokke) toen de Nationale Veiligheidsraad het licht eindelijk op groen zette. Dermate groot dat de vijf kustcampings samen met Westtoer en campingfederatie Recread een wervend filmpje in mekaar knutselden, om hun gasten opnieuw te verwelkomen en duidelijk te maken dat kamperen in absolute veiligheid kan. Sander Vandamme schreef op uitnodiging van de vijf campinguitbaters het liedje dat de beelden begeleidt.

Doe-het-zelfproject

“Ik heb zoals velen in onze sector de voorbije weken vooral thuis gezeten”, begint Sander zijn verhaal. “Op Veld & Duin is er achter de schermen best veel gebeurd tijdens die periode. Zo hebben we nieuwe luxeplaatsen voor stacaravans ingericht, de nodige ingrepen gedaan in het kader van de coronamaatregelen,… Maar ik werk aan de receptie, dus was het voor mij ongeduldig afwachten tot ik de eerste gasten weer kon verwelkomen.”

Thuis zitten had voor muzikant Sander echter ook zo zijn voordelen: “Het bood me extra veel tijd om met mijn hobby bezig te zijn: nieuwe nummers componeren, werken aan de playlist van mijn nieuwe band Sugar Cane Combo,…” En toen belde Els Casier, uitbaatster van Veld & Duin. “Met de vraag of ik een nummer voor het promotiefilmpje wilde maken. Het moest iets up-tempo worden. Een vrolijk liedje.”

Er staan inmiddels al 43.000 views op de teller

Sander kwam uit op een nummer met hoog country- en bluegrassgehalte dat hij ooit voor zijn vorige band Saddle for Sale had geschreven. “Ik heb de gitaarlijn wat herwerkt en er een toepasselijke tekst bij verzonnen. Ik verzorg zang en gitaar en mijn muzikale maat Guy Winne speelt bas, dobro en mandoline. Het nummer heb ik thuis opgenomen. Het is dus een echt doe-het-zelfproject geworden.”

Zowel het filmpje als het lied hebben intussen al ontelbare reacties losgeweekt op de sociale media. “Er staan al meer dan 43.000 views op de teller. Het filmpje is bovendien ook te zien op het Youtube-kanaal van Veld & Duin.”

Drukte komt terug

Op de camping keert intussen stilaan het normale leven terug. “Het eerste weekend verliep nog rustig, maar nu wordt het stilaan toch wat drukker. Onze gasten zakken normaal gezien al tijdens de paasvakantie naar Bredene af om hun caravan op te ruimen en de lenteschoonmaak te doen. Wij hebben veel Duitse gasten en die mogen pas vanaf 15 juni de grens over. Het enthousiasme om af te reizen is gelukkig wel groot. Dat is maar goed ook, want we hebben toch heel wat annuleringen te verwerken gekregen.” (MM)

Hier zie je het filmpje:

De Kusthttps://www.facebook.com/dekust/https://www.facebook.comFacebook1280
De Kustcampings zijn er klaar voor

Ook een hart voor kamperen? Onze kustcampings zijn er alvast klaar voor om jullie opnieuw te ontvangen!

Geplaatst door De Kust op Woensdag 3 juni 2020
video1.0https://www.facebook.com/dekust/videos/531638014174488/500

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.