Samyn Wonen uit Roeselare steunt humanitair project van Sora

Redactie KW

De design meubelzaak Samyn Wonen schenkt een bedrag van 500,00 euro aan Sora, een organisatie van vrijwilligers met een hart voor Senegal, die zich inzet voor kwalitatieve gezondheidszorg en onderwijs in het broussedorp Daga-Youndoum Bambara.

Naast de bouw en de werking van een lokaal ziekenhuis in het broussedorp Daga-Youndoum Bambara, wil Sora de leer- en ontwikkelingskansen van kinderen verbeteren. De ontwikkeling van het kind staat voorop in elk project dat Sora opstart in de regio.

“De lagere school in het broussedorp Daga-Youndom Bambara bestaat al sinds 1957. Tussen 1957 en nu zijn er amper 2 lokalen bijgebouwd. De school wordt intensief gebruikt door 550 leerlingen, waarvan 400 van Daga-Youndoum Bambara zelf en 150 van de 12 naburige dorpen”, vertelt Gudrun Beernaert van Sora. “In 2015 is Sora gestart met de renovatie van deze lagere school: schilderwerken binnen en buiten uitvoeren, vernieuwen van ramen en deuren, schoolbanken herstellen, educatieve muurschilderingen aanbrengen en installatie van een computerklas. In 2018 hebben we, gespreid over 3 jaar, de ommuring van de lagere school aangevat om de veiligheid en privacy van de schoolkinderen te garanderen.”

In 2020 begon Sora aan de eerstesteenlegging van een middelbare school in Daga-Youndoum. “We doen dit omdat de kinderen van Daga en de omliggende broussedorpen per dag minimum 20 kilometer stappen om les te volgen in een middelbare school. Dat is te ver en vaak te gevaarlijk, waardoor veel ouders hun kinderen uit veiligheidsoverweging thuis houden na het beëindigen van de lagere school. Met de bouw van de middelbare school hopen we de ontwikkelingskansen van de jongeren in Daga-Youndoum aanzienlijk te verbeteren”, zegt Luc Gunst van Sora.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.