Samson en Marie leggen uit hoe je vanaf 1 juli op een veilige manier ‘Plopsafstaaand’ bezoekt

Ontmoetingen met figuren zijn momenteel niet mogelijk in Plopsaland. © Plopsaland
Redactie KW

Plopsaland De Panne mag op woensdag 1 juli opnieuw de deuren openen en daarvoor worden heel wat veiligheidsmaatregelen voorbereid. De ticketverkoop is vandaag gestart.

“We hadden verwacht de deuren vandaag, maandag 8 juni, te mogen openen”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “De Nationale Veiligheidsraad besliste daar anders over, maar dit betekent wel dat Plopsaland De Panne al volledig coronaproof is en alle veiligheidsmaatregelen genomen zijn. Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Om de maatregelen op een speelse manier aan onze bezoekers over te brengen, hebben we de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ opgezet, een informatieve instructievideo met Samson & Marie. Op die manier zijn we ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijden een veilig, maar vooral gezellig dagje Plopsa kunnen bieden.”

Ticketverkoop

Bezoekers worden vooraf gevraagd om online hun tickets op datum te reserveren, gezien het park een gelimiteerd aantal bezoekers binnenlaat om de maatregelen rond social distancing optimaal te kunnen garanderen. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is vandaag gestart via de website. Het is mogelijk om online tickets op datum te reserveren. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren moeten reserveren. Abonnementen en tickets die tijdens de sluitingsperiode zijn komen te vervallen, zijn automatisch verlengd.

https://www.youtube.com/watch?v=OpzZLuTrbVU

Naast de gelimiteerde bezoekerscapaciteit en het verplichte online reserveren, worden ook andere richtlijnen in acht genomen. Zo is er extra communicatie en signalisatie voorzien en kunnen, indien nodig, ook preventiemedewerkers ingezet worden die bezoekers aan de richtlijnen herinneren. “De wachtrijen zijn, waar nodig, langer gemaakt en markeringen zijn voorzien waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven“, klinkt het nog bij Plopsaland. “De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst. Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met de figuren, specifieke evenementen, vuurwerken en shows. Voor de shops en restaurants gelden dezelfde regels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.”

Samson en Marie leggen uit hoe je vanaf 1 juli op een veilige manier 'Plopsafstaaand' bezoekt
© MVO

Naast Plopsaland De Panne, zullen ook het waterpark Plopsaqua De Panne, het indoorpark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo hun deuren heropenen op woensdag 1 juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.