Samsara zet Bezemrock in Beselare in heksenvuur

Les truttes sloten Bezemrock 2018 af (ZB)
Redactie KW

Twee weken na de verjaardagseditie van de Heksenstoet, staat op 9 en 10 augustus Bezemrock op het programma in Beselare.

Wat begon als een kleinschalig festival is stilaan aan het uitgroeien tot een regionaal feest dat door vzw Den Bezemvoor de dertiende keer georganiseerd wordt. Omdat dit de 60ste verjaardag is van de Heksenstoet namen de organisatoren het initiatief om om een actuele commerciële dance single te ontwikkelen.

Op zaterdag komt de alom gekende DJ en producer Robert Abigail samen met MC MJ the Unique het hoofdpodium in vuur en vlam zetten. Producer Robert Abigail kennen we vooral van de wereldhit “Mojito Song” waarmee hij op alle gekende grote festivals stond. Hij nam met veel plezier de uitdaging aan om samen met MC van onder meer Bob Sinclair een speciaal Festivalanthem te maken. Officieel werd de single al gereleased op 27 juni onder de titiel “Samsara” en kan hij worden gedownload en beluisterd via Spotify en diverse online kanalen.

De titel van de single betekent in rondjes draaien, een oneindige levenscyclus aldus producer Robert Abigail, de cyclus van geboorte , dood en wedergeboorte zonder begin of einde onder invloed van begoocheling en vol lijden. Uiteraard is deze single gelinkt aan de heks want we horen een wisselwerking tussen de betoverende MJ The Unique waarbij een toverspreuk wordt uitgesproken met één al magie. Hopelijk wordt deze festivalanthem opgepikt en zal hij luid weerklinken op Bezemrock maar ook op de Heksenstoet.

https://www.youtube.com/watch?v=mURHlNyGqiE

Voor het overige programma kunnen we verder kort want er komt terig een top 90′ en danceavond op vrijdag 9 augustus en op zaterdag het bredere rock-pop gebeuren. Op vrijdag komen LennertV, DJ Furax, Da Hool, Robert Abigail, MJ The Unique, Bonzaï All Stars en als afsluiter Pat Krimson. Op zaterdag speelt de lokale band Guest of Lime de opening, gevolgd door RHEA, Vive la Fete, Praha Khan en als opsluit een mega openlucht party met DJ Shizzle le Sauvage.

Na de geslaagde edite van het kidsfestival gaat ook ditmaal op zaterdag een kindernamiddag door met optredens van de Raf Violi Discoshow, de party kids show, liveband De Jeuk met randanimatie Devoo Beatbox, Clown Tommie. Het kidsfestival gaat door op zaterdag 10 augustus van 13.30 uur tot 18 uur en de inkom is gratis.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier