https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sammy Mahdi legt verplichte vaccinatie asielzoekers op tafel

Sammy Mahdi. © BELGA/NICOLAS MAETERLINCK
Bron: Belga

“Wat mij betreft, mag de verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel liggen.” Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag gezegd in De Ochtend. Mahdi reageerde nogmaals op de boze brief van Marc Vanden Bussche (Open VLD), de burgemeester van Koksijde.

Vanden Bussche is niet tevreden dat er 300 asielzoekers naar zijn gemeente worden gestuurd omdat er een buffercentrum van Fedasil wordt geopend.

Dat de asielzoekers mogelijk niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en ook varianten van het virus de gemeente kunnen binnenbrengen, is een van zijn bezwaren.

Hoge vaccinatiegraad

“Iedereen die in Brussel in het Klein Kasteeltje aankomt wordt aan een covidtest onderworpen en wordt indien nodig in quarantaine geplaatst”, zei Mahdi in De Ochtend (Radio 1).

“We proberen de asielzoekers ook zo veel mogelijk te vaccineren. Er zijn asielcentra met een vaccinatiegraad van meer dan 80%, maar er zijn er ook andere.”

Vrijdag Overlegcomité

Mahdi wil daarom een versnelling hoger schakelen in de vaccinatie van asielzoekers. “Wat mij betreft, mag zelfs de verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel liggen”, zei hij.

Aanstaande vrijdag komt het Overlegcomité samen om zich over de coronamaatregelen te buigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten