Sammy en Jolien uit Roeselare trimmen én fotograferen je hond

Hondentrimster Jolien Picue en fotograaf Sammy Tritar kwamen tot een leuke samenwerking. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Hondentrimster Jolien Picue en fotograaf Sammy Tritar kwamen tot een leuke samenwerking. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

De coronacrisis zorgde ervoor dat de Roeselaarse fotograaf Sammy Tritar (28) de handen in elkaar sloeg met Joliens Trimhouse. Samen zorgen ze dat je favoriet viervoeter mooi getrimd is én op een aantrekkelijke manier wordt vastgelegd op de gevoelige plaat.

Sammy is getrouwd met Stephanie Vanderhaeghe en samen hebben ze drie jonge kindjes. Van opleiding is hij schilder maar hij is al jaren aan de slag als verkoper van hydrauliek- en auto-onderdelen. “Mijn passie voor fotografie was er al van in mijn tienerjaren. Toen ik uitging met mijn maten, was ik de enige die meestal een camera bij had. Daarmee legde ik heel wat leuke jeugdherinneringen vast. Toen ik papa werd, heb ik mij een iets professioneler toestel aangeschaft. Ik schoolde me online wat bij en dat zorgde ervoor dat de microbe mij helemaal in zijn greep kreeg. Sinds een tweetal jaar doe ik dit in bijberoep. Dit gaat dan vooral om portretfoto’s en communies of huwelijken. De eventindustrie zorgde voor heel wat opdrachten. Vaak ging ik mee met mijn goede vriend, Tom Vansteeland die als DJ Blvckprint de festivals onveilig maakt. Zo bracht ik zijn carrière wat in beeld. Door de huidige crisis is die sector helemaal stilgevallen.”

veel geduld

Sammy laat zijn bordercollie Leia al een hele tijd trimmen bij Joliens Trimhouse, het trimsalon van Jolien Piceu. “Omdat het aantal klanten dat binnen mag in mijn studio beperkt is, groeide het idee om iets met honden te doen. Ik heb wat geoefend met onze eigen hond. Dit lukte vrij vlot. In het verleden had ik dit nog niet geprobeerd. Je moet heel wat geduld hebben en het is ook belangrijk dat je een goeie klik hebt met het baasje. Momenteel hebben Jolien en ik een actie opgestart. Mensen die hun hond bij haar laten trimmen, krijgen een kortingsbon voor een fotoshoot bij mij. Je kunt natuurlijk ook een portret laten nemen waar je samen met de hond op te zien bent. Ik ben van nature een positief persoon”, zegt Sammy.

“Er mogen amper klanten binnen in mijn studio, dus fotografeer ik nu honden”

“In de toekomst hoop ik hierin verder te groeien en misschien kan ik er ooit mijn beroep van maken. De bedoeling is trouwens om dit dierenconcept uit te breiden en ook foto’s te nemen van paarden of andere huisdieren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.