Samenwerking tussen drie politiezones leidt tot arrestatie van twee inbrekers

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een samenwerking tussen de politiezones Polder, Riho en Regio Tielt heeft geleid tot de arrestatie van twee Macedonische inbrekers. Ze komen in aanmerking voor minstens een tiental inbraken in de regio.

De samenwerking tussen de drie politiezones kwam er voor een stuk dankzij een alerte buurtbewoner uit Kortemark. Die had een nummerplaat genoteerd en doorgegeven. Dat bleek een gouden tip, want de auto in kwestie kwam dikwijls in beeld op meerdere camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) in Oostkamp, Torhout en Tielt.

De politiezone Polder zette daarop donderdag een gerichte anti-inbraakactie op poten en kreeg daarbij de steun van twee ANPR-camera’s en medewerkers van de politiezones Riho en Regio Tielt. Het verdachte voertuig werd vrij snel gesignaleerd in Lichtervelde en even later registreerde ook de tweede camera de wagen.

Achtervolging

Bovendien liep rond 18.30 uur een melding binnen van een inbraak in de Stationsstraat in Houthulst. De agenten kruisten de wagen, zetten discreet de achtervolging in en konden met behulp van andere ploegen het voertuig tot stilstand dwingen in Koekelare. De twee verdachten werden zonder problemen in de boeien geslagen.

Het bleek uiteindelijk om twee Macedoniërs van 42 en 27 jaar oud te gaan, die waarschijnlijk in het Antwerpse verblijven. Ze verplaatsten zich in een huurauto. De twee komen in aanmerking voor een tiental inbraken in de streek. Het parket vroeg hun aanhouding en na verhoor besliste de onderzoeksrechter in Veurne dat de twee aangehouden blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier