Samenwerking met China levert Blankenberge 10.000 mondmaskers op

Een jarenlange samenwerking tussen de stad Blankenberge en het Chinese Bejing resulteert in een schenking van 10.000 mondmaskers voor twee secundaire scholen en 200 beschermpakken voor drie woon-zorgcentra.

© WK

Het Blankenbergse stadsbestuur heeft al jaren een goede relatie met China, een band die ontstond door de Tweedaagse Voettocht en die jaar na jaar wordt versterkt.

Zo heeft de stad er een achtjarige traditie opzitten van studentenuitwisselingen met het land. De voorbije jaren namen er al een honderdtal Blankenbergse jongeren deel aan het studentenuitwisselingsproject. Een unieke ervaring waar de studenten telkens met veel plezier op terugkijken.

Tien mondmaskers per leerling

“De relatie Blankenberge-Beijing is extra sterk door de interpersoonlijke relaties tussen de gastgezinnen. Die goede band levert ons nu 10.000 mondmaskers en 200 medische beschermpakken op”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

De donatie verliep via de dienst voor Buitenlandse Zaken van het district Beijing. Het stadsbestuur schenkt de mondmaskers aan de secundaire scholen Sint-Jozef-Sint-Pieter en het Maerlant Atheneum. Elke leerling ontvangt een pakketje van tien mondmaskers.

Geen studentenuitwisseling in 2021

De medische beschermpakken worden verdeeld over de drie woon-zorgcentra in de stad: De Strandjutter, Huis Aan Zee en Polderzicht. Burgemeester Daphné Dumery: “Het spreekwoord ‘in nood kent men z’n vrienden’, zelfs over de grenzen heen, wordt hier mooi bevestigd. Al jaren koesteren we een warme relatie met Beijing.”

De coronapandemie strooide dit jaar roet in het eten voor de studentenuitwisseling. “Jammer genoeg zal er in 2021 ook geen studentenuitwisseling plaatsvinden. Gelukkig komt van uitstel geen afstel, en willen we deze mooie traditie hoe dan ook voortzetten zodra de situatie het opnieuw toelaat”, eindigt de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.