Samenplus wil alle raadsleden rond de tafel op komende gemeenteraad in Ardooie

Kimara Goethals: 'De raadszaal is ruim genoeg om iedereen een plaatsje te gunnen." © JM
Redactie KW

Op de vorige gemeenteraad werd er maar één lid per fractie toegelaten en dat wil oppositiepartij Samenplus op de gemeenteraad van volgende week anders zien.

De gemeenteraad van april vond plaats in coronamodus. Per fractie werd slechts één raadslid toegelaten, publiek en pers mochten niet in de raadszaal. En dat was niet naar de zin van oppositiepartij Samenplus. Fractieleider Kimara Goethals : ‘Wij hebben daartegen geprotesteerd. Alle raadsleden hebben het recht om hun inbreng te doen. De raadszaal is ruim genoeg om iedereen een plaatsje te gunnen met respect voor de social distance. Wij bleven tijdens de zitting wel in contact met onze fractieleden. Maar dat is wat anders dan een live zitting.”

Testfase

De oppositie vindt het dan ook jammer dat er geen poging gedaan werd om een livestream te organiseren. “Wij deden ook het voorstel om in het kader van de openbaarheid van bestuur micro’s te installeren. Het schepencollege heeft daarvoor een prijsofferte gedaan, maar dit wordt niet georganiseerd.” Kimara Goethals ziet in livestream naar het publiek nu een mooie testfase om het publiek bij het gemeentebeleid te betrekken en te informeren…

Ondertussen is de uitnodiging voor de zitting van 25 mei in de bus gerold. Den zitting zal doorgaan in de raadszaal met één raadslid per tafel. De nodige afstand zal er dus bewaard worden. In gevolge een besluit van de burgemeester zal de zitting doorgaan zonder publiek. Wesley Lannoo zal als kersvers raadslid zijn eed kunnen afleggen in coronastijl. De goedkeuring van de plannen voor de site Klaverstraat in Koolskamp lijkt het voornaamste agendapunt te zijn. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.