Samen zingen in en voor zaal De Regenboog in Oekene

De zaalverantwoordelijken van De Regenboog: zittend van links naar rechts: Rika Staelens, André Fossez en Lieve Lemiegre. Staand: Paul Deforche, Erik Depraetere, Frans Schoutteten en Annie Cokelaere. © (foto Stefaan Beel)
Redactie KW

Het zaalcomité van parochiaal centrum De Regenboog organiseert jaarlijks een activiteit om de nodige onderhoudskosten te kunnen uitvoeren. Dit keer trekken ze de ambiance-kaart met Het Zingend Schip. Arnold Sercu en Bart Verhelle staan aan het roer en beloven heel wat meezingers.

Parochiaal centrum De Regenboog in de Sint-Eloois-Winkelsestraat wordt beheerd door een zaalcomité. Ook dit jaar staan er verschillende werken op het programma. “Zo is er de afwerking van de gevel aan de toegangsdeur, willen we het internet uitbreiden, de elektriciteitskast vernieuwen en ook de nodige schilderwerken uitvoeren”, vertelt André Fossez van het comité. “Toen wij in 2000 begonnen met het organiseren van een evenement om de goede werking van ons centrum te verzekeren, hadden wij nooit kunnen vermoeden dat we dit voor de twintigste keer zouden organiseren. Onze bedoeling is steeds geweest om de mensen uit hun zetel te krijgen en samen een avondje uit in eigen streek te laten beleven.”

“We zijn in 2000 begonnen met een diareportage over Thailand en Birma. Na drie jaar zo’n reisreportage op het programma gehad te hebben, zijn we overgeschakeld naar diverse optredens. De ene keer was dat met populaire muziek, de andere keer met een poëzieavond en nog een andere keer met een heuse revue. We durfden ook serieuze thema’s naar voor te laten komen, zoals een monoloog over Auschwitz of hoogstaande koren zoals Septem Viri en Blush. Keer op keer gingen de mensen met een goed gevoel naar huis.”

Het Zingend Schip

Op vrijdag 22 maart hebben ze om 20 uur Het Zingend Schip te gast, in De Regenboog uiteraard. “Arnold Sercu en Bart Verhelle passeerden al eens succesvol in 2015. Arnold Sercu studeerde piano aan de academie in Roeselare. Hij is pianist en liedjesschrijver en heeft diverse programma’s zoals ‘Liedjes uit de Lage Landen’ en ‘In het spoor van Toon Hermans’, samen met Bart Verhelle. Die woont in Vladslo en studeerde hobo, slagwerk, zang en contrabas. Hij zingt en speelt in diverse kleine ensembles, waar zowel klassiek, pop, kleinkunst als jazz op het menu staat. Dit jaar krijgen ze het gezelschap van Rudi Degryse en Dario Yserbyt. Iedereen krijgt een liedjesboek zodat meezingen geen probleem is!”, besluit André Fossez. (TD/AD)

Tickets kosten 7 euro en zijn te bestellen bij de leden van het comité of via 051 20 82 56 of 0485 67 77.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier