Samen supporteren voor België op drie locaties

Pieter Dyrieck, Nele Neysens en Roeland Dezeure vormen het Izenbergse feestcomité. Na anderhalf jaar van inactiviteit kunnen ze hun groot scherm nog eens bovenhalen.© AB
Pieter Dyrieck, Nele Neysens en Roeland Dezeure vormen het Izenbergse feestcomité. Na anderhalf jaar van inactiviteit kunnen ze hun groot scherm nog eens bovenhalen.© AB
Redactie KW

In groot-Alveringem kunnen de liefhebbers op drie locaties alle wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm volgen. “Maar wij waren de pioniers”, zegt Roeland Dezeure van het feestcomité Izenberge.

“We hebben gewikt en gewogen”, zegt de voorzitter van het Izenbergse feestcomité, Roeland Dezeure. “Omdat we niet weten hoeveel mensen er zullen komen en omdat we absoluut willen dat alles coronaveilig verloopt. We zijn met drie in het comité en uiteindelijk hebben we beslist: we gaan ervoor! Zes jaar geleden hebben wij als eerste op de streek een groot scherm aangekocht. In de hangaar Blaevoet in Izenberge konden we zo alle belangrijke wedstrijden van de Rode Duivels tonen. Dat was telkens een groot succes. Ons scherm is met 4,50 meter breedte en 2,50 meter hoogte best groot! Het biedt ook hoge kwaliteit.”

“We zetten het voor dit EK voetbal op in de loods van de hoeve van mijn broer Wouter in de Pastoriedreef 9. Buiten hebben we plaats voor 250stoelen. Omdat we alcohol willen aanbieden, moeten we immers met een zittend publiek werken. We bieden cola, water en pils aan voor de prijs van 1 euro. Zolang de Belgen in het tornooi zitten, zenden wij hun matchen uit. We hopen op heel wat gezellige avonden met veel ambiance.”

Speelgelegenheid

Ook Jana Deman en haar mama Gerda Allermeersch van café ‘t Wieltje zetten een groot scherm op. Ze doen dat in hun zomerbar in de Putstraat 19 in Alveringem. “Bij ons kunnen mensen aan tafeltjes van vier plaatsnemen”, stelt Gerda. “Onze zomerbar – met speelgelegenheid voor de kinderen is elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 12 uur.”

Tot slot stellen ook Line en Didier van de Beyaertshoeve in de Zuid-Ossenaarstraat 6 in Alveringem nabij hun zomerbar ten velde een groot scherm op. “Scherm en zitplaatsen zijn bij ons in openlucht”, vertelt Didier. “We hebben mooi weer en hier is volop speelgelegenheid voor de kinderen. Dus dat wordt genieten!”

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.