Samen supporteren in gezellige sfeer in Petit Paris

Uitbater Peter Dumoulin kijkt uit naar vanavond.© ACK
Uitbater Peter Dumoulin kijkt uit naar vanavond.© ACK
Redactie KW

In sportcafé Petit Paris kan op groot scherm naar de matchen van de Rode Duivels worden gekeken. Uitbater Peter Dumoulin kijkt er naar uit. “We hebben de coronatijd goed doorstaan. We hebben van zodra het mocht het terras aangepast met tenten en zijn geopend.”

“Helaas zijn tijdens de laatste storm twee tenten volledig stukgewaaid. Corona zorgde er ook voor dat we heel wat extra kosten moesten maken, denk maar aan de ontsmetting, doekjes, ervoor zorgen dat er kan afgewassen worden bij het terras, koeling voor buiten en noem maar op. Om dan toch maar te kunnen werken met een gereduceerde capaciteit van 50 procent”, zucht Peter Dumoulin van Sportcafé Petit Paris. “Het is de bedoeling dat mensen op het terras in een gezellige sfeer naar het voetbal kunnen kijken. Er kunnen 40 mensen plaatsnemen op het terras. De TV heeft een scherm met een diameter van 155 cm en die krijgen we gesponsord door Elektro Dezwarte.”

“Er komt heel wat versiering om een goede sfeer te scheppen en samen de matchen te kunnen volgen. We zijn heel tevreden dat we tot 23.30 uur open mogen blijven en dat we vanaf 9 juni weer binnen mensen mogen ontvangen maar door de verplichte afstand tussen de tafels blijft de capaciteit wel tot de helft gereduceerd. Mocht het slecht weer zijn dan zullen we samen het voetbal binnen bekijken, uiteraard met de nodige maatregelen. De voorbije maanden heb ik vooral het contact met de klanten gemist. Ik hoop dat we nu definitief mogen openblijven.”

Petit Paris Kermis

Peter is al volop bezig met Petit Paris Kermis. “Ik hoop ten stelligste dat die kan doorgaan. Het zal wel niet op de normale dag, het tweede weekend van juli zijn, maar we trekken de kermis op gang in september. Het zal een alternatieve versie zijn maar we wachten nog op het ministerieel besluit om verder te plannen”, zegt Peter. “Vrijdag 6 augustus nemen wij deel aan de Zomerse Vrijdagen op de Markt in Diksmuide met een optreden van Adje en de Pilchards en Sergio. We hopen op die manier voor iedereen een leuke zomer te kunnen organiseren.”

(AC)