Samen met Pieter Embrechts op zoek naar de paashaas

We zien Marc Denys en Jean-Luc Vanoost van KWB Poperinge.© GF
We zien Marc Denys en Jean-Luc Vanoost van KWB Poperinge.© GF
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Van 3 tot 18 april organiseert KWB Poperinge een paasavontuur door Poperinge. Samen met je gezin kan je een luisterwandeling doen met opdrachten en vragen. Onderweg kom je kleurige, fantasievolle borden in paasthema’s tegen. Daarop staat een QR-code. Wanneer je die scant, hoor je een deel van het verhaal ‘De paashaas is verdwenen’.

“De verhalen werden ingesproken door acteur en zanger Pieter Embrechts”, zegt Luc Devos. “Aan elk fragment is een opdracht of vraag gekoppeld. Tijdens de wandeling van vijf kilometer kan je kiezen uit twee verhalen: eentje voor min 8-jarigen of eentje voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kan ze uiteraard ook allebei beluisteren.”

De verhalen komen uit de koker van An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen. “Bij KWB vinden we als gezin samen tijd doorbrengen erg belangrijk. In een tijd waarin het aanbod aan vrijetijdsbesteding beperkt is, willen we bubbels dan ook graag een fijne en veilige activiteit in openlucht aanbieden”, vertelt Luc.

Fantasie prikkelen

Dat luisterwandelingen met QR-codes een succesformule zijn, bewees KWB al met haar griezeltochten. “Tussen oktober en maart organiseerden meer dan 125 van onze afdelingen zo’n wandeling. Maar liefst 15.000 gezinnen namen eraan deel. Uiteraard hopen we dit met de paastocht te overtreffen”, vertelt Hannes Delaere, afdelingsondersteuner bij KWB.

De gratis paastocht van KWB Poperinge loopt van 3 tot 18 april en start aan de Grote Markt in Poperinge aan de paashaas. Info: Jean-Luc Vanoost, jean.luc.vanoost.be@gmail.com of 0476 47 98 11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.