‘Samen Lezen’ brengt mensen samen in een ongedwongen sfeer

De Oostkampse leesgroep is er klaar voor: (Van links naar rechts) Kristel Goossens, Lieve Lescrauwaet, Georges Decrop, Annie Derijcke, Rita Deleye, Marie-Claire Devos, Madeleine Boone. Het logo met de lezende vrouwen en wereldbol is naar een werk van de Ruddervoordse kunstenaar Freddy Bultynck. © André Callier
Redactie KW

Marie-Claire Devos en Herman Vandaele hebben met hun leesgroep en de Oostkampse bibliotheek een project uitgewerkt waarbij tijdens een gezellig samenzijn een sterk of spannend kortverhaal wordt voorgelezen. “Samen lezen is verbinden, veranderen, versterken, genieten en dat alles in een ongedwongen sfeer”, luidt het bij de initiatiefnemers.

“Samen-lezen is ook de kracht van woorden ontdekken die ook het samenzijn versterken en verdiepen”, beweert Marie-Claire Devos. “Het is de bedoeling dat we een mooi stukje literatuur samen lezen of beluisteren en dan samen met de voorlezer de leesbeleving bespreken bij een kopje koffie/thee en een snoepertje. Een zeldzaam moment dat er-toe-doet. Het is bedoeld voor iedereen die geboeid wordt door sterke verhalen, door levensechte onderwerpen die je als mens raken en tot de verbeelding spreken, en waarvoor je zelf niets hoeft voor te bereiden. Iedereen kan gratis mee op onze wereldreis doorheen deze prachtige en boeiende vertellingen. We nodigen iedereen uit om een creatieve reis te maken met en in de wereld van de literatuur. Warm aanbevolen! Samen lezen daar zijn wij straf in.”

Vanaf deze maand kan men in Oostkamp elke tweede dinsdag van de maand ‘Samen Lezen’ om 14.30 uur in De Stip (wintertuin WZC Sint-Jozef) en elke vierde donderdag van de maand om 14 uur in de Bibliotheek (Kapellestraat 19). In Ruddervoorde wordt er elke vierde donderdag van de maand om 14.30 uur gelezen in De Leuning (WZC Ter Luchte) en elke vierde maandag van de maand om 14.30 uur in Ontmoetingshuis Tope (Hofstraat 4).

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier