Samana Izegem zet een wensboom op het Kerkplein: een hart onder de riem voor de zorg

Het coronavirus hakt er zwaar en niet in het minst bij de mensen die in de zorgsector staan. Samana Izegem weet dat ook en daarom zetten zij een wensboom op poten op het Kerkplein in Izegem. Iedereen die wil mag een boodschap of een attentie aan de boom hangen en dat voor de mensen die dagelijks voor een ander zorgen.

Nog de hele week kan je een wens ophangen aan de wensbomen op het Kerkplein. © foto Frank

Samana is een vereniging die chronisch zieke mensen en mantelzorgers kracht willen geven en willen ondersteunen waar nodig. Ann Denys is de voorzitter van de Izegemse afdeling van de vereniging. “Wij organiseren jaarlijks verschillende activiteiten, maar corona maakt het de verenigingen niet gemakkelijk, dat hebben wij de afgelopen maanden zeker ook ervaren”, vertelt Ann. “Net in deze periode zouden we er ten volle moeten staan voor de mantelzorgers en de chronisch zieke mensen, maar dat is natuurlijk helemaal niet eenvoudig. We gingen dus op zoek naar alternatieven.”

Verschillende boodschappen

Momenteel prijkt een wensboom op het Izegemse Kerkplein aan de Sint-Tillokerk. “Aan de kerk prijken drie mooie, grote bomen tussen de parkeerplaatsen en die bomen doopten we even om tot wensbomen. Dit tussen 23 en 30 oktober”, legt Ann uit. “Iedereen die wil, mag zijn bijdrage voor de zorgsector aan de bomen hangen. Dat kan van alles zijn. Een persoonlijk woordje is mooi, maar ook een boodschap van hoop, een tekening, een spreuk of een foto kunnen zeker. Mensen mogen creatief zijn en achterlaten wat ze willen.”

Wie een boodschap heeft voor de mensen in de zorg of voor de mantelzorgers kan zomaar iets achterlaten aan de bomen. “We hebben een draad gespannen tussen de bomen. Iedereen is welkom om langs te komen en iets op te hangen. Zo hopen we onze helden van de zorg het nodige hart onder de riem te steken.”

Sterker na corona

“Een van de belangrijkste pijlers van onze vereniging is mensen samenbrengen, maar net dat is door corona haast onmogelijk geworden. Meer mensen sukkelen dezer dagen dan ook weg in eenzaamheid en dat is iets wat we zeker willen vermijden. We moedigen onze zorgverleners aan om al eens vaker een telefoontje te plegen of een raambezoekje te doen bij de mensen die het het meest nodig hebben. Zo hopen we iedereen te helpen. We duimen dat we deze periode met zijn allen goed doorkomen en als een hechte gemeenschap kunnen afsluiten.”

De wensbomen staan er nog tot vrijdag 30 oktober. “We hopen dat we heel wat verschillende en creatieve boodschappen aan onze wensbomen zien hangen. Dat zou een mooi gebaar zijn.” (MVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.