Samana in Sint-Eloois-Vijve pakt opnieuw uit met tweedaagse: “Topper van ons werkjaar”

Het bestuur van Samana met Leona Demets, Roger Depreester, Monique Vermeulen, Liane Dewildt, Roza Loosveld, Jeannine Decraene, Brigitte Van Lerberghe en Sabine Amez. Martin Balcaen en Gilbert Vullers ontbreken. © IVD
Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 september pakt Samana opnieuw uit met haar tweedaagse. “Dit evenement is één van de toppers van het jaar. Daarbij leggen wij de focus vooral op de hobbyclub”, zegt voorzitter Monique Vermeulen.

Tijdens de tweedaagse wil Samana de kroon op het werk zetten, want voor de vereniging was het een feestjaar. Er stonden immers 45 kaarsjes op de verjaardagstaart. Met Monique Vermeulen is Samana pas aan de vijfde voorzitter toe. Zij staat na tien jaar nog altijd met evenveel enthousiasme aan het roer. “Samen met mijn medevoorzitster Leona Demets heb ik het geluk dat ik op een hardwerkende bestuursploeg kan rekenen. Zonder hen sta je immers nergens. Wij organiseren elke maand twee activiteiten met daarbij onze vaste onderonsnamiddag met hobbyclub en kaarting. Daarnaast organiseren wij opleidingen en trekken er regelmatig eens op uit met de bus. Wij voelen telkens hoe belangrijk die bijeenkomsten voor onze leden zijn. Ze kijken er immers naar uit om hun vier muren eens te ruilen voor een gezellig samenzijn”, aldus de voorzitter.

“Onze tweedaagse is een van de toppers van het werkjaar”, gaat Monique Vermeulen verder. “Elk jaar is de belangstelling erg groot en voor ons als bestuur is dat een hart onder de riem om op dezelfde manier verder te werken. Zaterdag 7 september gaan de deuren van OC De Linde om 14 uur open en dan staan de werken van het afgelopen jaar van onze hobbyclub in de kijker. Elk jaar leggen wij andere accenten en zo kozen wij dit keer voor ‘Komeren’, juwelendoosjes, diverse soorten juwelen, fantasiedieren, feeststukjes en verschillende nieuwigheden die wij het liefst pas tijdens ons feestweekend onthullen. Naast de tentoonstelling kan men terecht in onze cafetaria, waar wij koffie met taart, pannenkoeken, croques en rijk belegde boterhammen serveren.”

Activiteiten

Zondag staat de bestuursploeg al paraat vanaf 10 uur. “Na het aperitief volgt een eetfestijn, tegen de democratische prijs van 17 euro (kinderen 10 euro). Daarna gaan de hobbytentoonstelling en de bar weer open. Voor ons is die tweedaagse heel belangrijk omdat de opbrengst integraal terug gaat naar de leden. Met die centen kunnen wij de activiteiten voor een volledig werkjaar ondersteunen”, legt Monique Vermeulen uit. “Zo nemen wij een deel van de kosten van het busvervoer tijdens onze uitstappen voor onze rekening. De volgende uitstap komt er trouwens al aan op dinsdag 10 september. Dan trekken wij richting Oost-Vlaanderen, waar enkele toffe bezoeken op het programma staan. In Kruisem zal er ondermeer ‘gestript’ kunnen worden, maar de rest van het programma moet een verrassing blijven.”

Druk najaar

“Ook naar het einde van het werkjaar hebben wij nog verschillende zaken in petto. Naast onze maandelijkse bijeenkomsten huldigen wij in oktober onze kaartkampioen, in november komt een imker ons wegwijs maken in de wereld van de honing en we sluiten af met een traditioneel erg druk bijgewoond kerstfeest“, besluit Monique Vermeulen. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier