Sam Ingels uit Hooglede start naast fietsherstellingen nu ook met bikewash

Sam Ingels: “Bikewash is een extra service naar de klanten toe.”© JT
Sam Ingels: “Bikewash is een extra service naar de klanten toe.”© JT
Redactie KW

In 2017 startte Hoogledenaar Sam Ingels (41) met zijn zaak Fietsenherstellingen Sam. Deze zaak is gevestigd in de Roeselarestraat. Behalve het herstellen van fietsen verzorgt Sam nu ook een extra service: een bikewash met drie formules.

Sam Ingels, zelf een fervent fietser, ziet in zijn zaak geregeld vuile fietsen passeren. “Ik krijg vaak de vraag hoe je een fiets correct moet poetsen”, opent Sam. “Wanneer je je fiets goed verzorgt, zal die ook langer meegaan. Sommige herstellingen kun je bijvoorbeeld vermijden door wat beter zorg te dragen voor je fiets.”

“Dat bracht me op het idee om zelf een bikewash in mijn zaak te installeren, als extra service naar de klanten toe. Er is zeker een markt voor, want in de streek rond Roeselare is er niemand die deze service aanbiedt. De dichtste collega woont in Harelbeke. Mensen hebben vaak geen tijd of goesting om dit zelf te doen en dan kunnen ze bij mij terecht.”

Drie formules

Sam werkt met drie formules. Bij de eerste formule wordt de fiets gereinigd, ontsmet en gesmeerd. Bij de tweede formule komt daar nog een extra waxbeurt bij. De derde en duurste formule omvat ook nog een klein onderhoud van de fiets. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.