Salto’s zoeken hulp voor wereldrecord handenstand in Ingelmunster

De Salto's zijn al druk aan het oefenen om straks het wereldrecord te verbeteren. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Turnclub De Salto’s wil op zaterdag 7 december zoveel mogelijk mensen tegelijk een handenstand laten uitvoeren. Slagen ze er in meer dan 399 mensen dat te laten doen, dan breken ze het wereldrecord. Met de poging steunen ze Studio Kontrabas en de Warmste Week.

Vorig jaar deden De Salto’s nog Koprollen for Life, dit keer wagen ze zich aan een handenstand. “Het is een wereldrecordpoging die we al langer wilden organiseren, maar we moesten wachten op Guinness World Records voor we de nodige richtlijnen kregen”, vertellen Flore Pollie en Nele Delbeke van de turnclub. “Het vorige wereldrecord werd in 2006 in Wevelgem verbroken. Toen slaagden 399 mensen er in om eventjes om hun handen te staan. Wij maken ons sterk dat we dat beter kunnen. Onze club telt al 300 leden, maar daarnaast doen we ook een oproep aan vrijwilligers om mee te komen doen.”

Wat er precies van deelnemers verwacht wordt? “We doen de handenstand met steun”, zegt Nele. “Dat betekent dat mensen tegen een muur mogen steunen om hun handenstand uit te voeren. De recordpoging is geslaagd als alle deelnemers minstens 15 seconden die handenstand kunnen uitvoeren.”

Controleur

Per tien deelnemers zal er een controleur staan om alles in de gaten te houden. Wie niet goed handenstand kan, maar daarbij kan helpen mag zich ook bij de turnclub aanmelden. Een deurwaarder zal er niet zijn. “We filmen alles en sturen het dan op naar Guinness World Records”, zeggen de dames. “Daarna kan het nog wel een paar maanden duren voor we weten of we al dan niet het record beet hebben. We zijn al een hele poos aan het oefenen met onze leden, maar wie wil komen mee doen moet enkel in staat zijn een gewone handenstand uit te oefenen. We zouden als kers op de taart ook graag een bekende turnster naar hier halen om de recordpoging nog wat meer glans te geven.”

Wie wil deelnemen betaalt 2 euro. Dat geld gaat rechtstreeks naar Studio Kontrabas. Inschrijven kan via https://forms.gle/egXfjHjMBJBGe1ao7. (vadu)

Info: Facebookpagina Turnclub De Salto’s Ingelmunster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier