Salto’s op ijsbaan van toen: groots trampolinepark Jumpsquare opent in Finlandia

Jumpsquare in de voormalige schaatsbaan in Gullegem is het grootste trampolinepark van België. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Finlandia is dood. Lang leve Finlandia! Het sluiten van de populaire schaatsbaan in Gullegem ging als een ware schokgolf door de regio. Veel jongeren zagen hun uitlaatklep verdwijnen dicht bij huis. Maar niet getreurd: sinds woensdag is Jumpsquare open, het grootste trampolinepark van België. “Dit is altijd een plaats geweest waar zowel jong als oud zich volledig kon laten gaan. Het verhaal van Finlandia is nog lang niet uitverteld”, zegt Marc Garreyn, voormalig uitbater van de schaatspiste.

Big Airbag, Ninja Course, Slam Dunk en Dodgeball. Het zijn slechts enkele van de ronkende namen die op de muren van het volledig vernieuwde complex prijken. De schaatspiste van weleer werd omgetoverd tot een hypermodern trampolinepark, het grootste in zijn soort. “Het waren dan ook grote schoenen om te vullen”, klinkt het bij Christophe Tassenon, managing director van Jumpsquare België. “Iedereen kende Finlandia en de ijspiste en heel wat mensen hebben hier ontelbare uren versleten. Het was dan ook een kwestie om meteen stevig uit te pakken om het concept van een ontmoetingsplaats en uitlaatklep, voor zowel jong als oud, zo grandioos mogelijk voort te zetten.”

De trampolines zorgen voor dolle pret, zowel voor jong als oud.
De trampolines zorgen voor dolle pret, zowel voor jong als oud.© CLL

Uitpakken, het woord krijgt heel wat meer betekenis wanneer de cijfers erbij worden gehaald. “We investeerden maar liefst 1,3 miljoen euro in deze site”, gaat Christophe verder. “We konden natuurlijk kiezen voor een aanpak die wat meer op het budget was gericht maar dat kwam zelfs nooit ter sprake. We wilden de reputatie van Finlandia alle eer aan doen en we hebben uiteraard ook onze eigen reputatie waar we moeten aan denken. Jumpsquare is de vijfde grootste speler uit Europa en met Gullegem openen we meteen het grootste park van België. In West-Vlaanderen kunnen trampolineliefhebbers ook terecht in onze vestiging in Brugge maar geen enkele in ons land is zo groot en modern als die op de voormalige schaatspiste. Daarnaast werken hier ook zeven mensen in vast dienstverband en maken we gebruik van een kleine dertig interimkrachten.”

Jump Masters

Het grootste park van België opent meteen ook de deuren met een attractie, uniek in de Benelux. “Onze Slide is de enige die je in onze contreien gaat aantreffen”, zegt Christophe zichtbaar tevreden. “Het is een glijbaan waarbij mensen vanop zo’n 5 meter hoogte naar beneden glijden waarna ze in de lucht worden gekatapulteerd. Daarna landen ze op een uit de kluiten gewassen luchtkussen. Adrenaline gegarandeerd dus!” Salto’s, een metershoge glijbaan en een avonturenparcours waar zelfs doorwinterde atleten bij verbleken. “Maar geen nood”, vult Christophe aan. “Dit is entertainment voor elke leeftijd. We beschikken over een gemotiveerde ploeg aan Jump Masters, mensen die hiervoor een speciale opleiding hebben genoten en ervoor zorgen dat alles veilig verloopt. Ze geven tips en tricks en begeleiden ook iedereen die vragen heeft of even niet weet hoe ze eraan moeten beginnen. Natuurlijk hebben ze hun naam niet gestolen: de Jump Masters kunnen zelf de wildste capriolen uitvoeren op onze trampolines.”

De Jump Masters met managing director Christophe Tassenon. Van links naar rechts herken je Ine Naert, Christophe, Yanka Laga, Syme Verhaeghe, Joris Goderis en Niels Vermeersch.
De Jump Masters met managing director Christophe Tassenon. Van links naar rechts herken je Ine Naert, Christophe, Yanka Laga, Syme Verhaeghe, Joris Goderis en Niels Vermeersch.© CLL

Marc Garreyn, de voormalige uitbater van de schaatsbaan, kwam tijdens de opening van Jumpsquare al even kijken. Met een niet te verbergen glimlach bekeek hij de enorme transformatie. “Ik ben verheugd te zien dat de geest van Finlandia bewaard is gebleven”, klinkt het. “Dit is altijd al een plaats geweest waar jong en oud zich volledig konden laten gaan en met deze renovatie spreken we meteen ook een volledig nieuwe generatie aan. Samen met de escapegam en het bijlwerpen zorgt Jumpsquare ervoor dat het verhaal van Finlandia nog lang niet is uitverteld.”

Wie is de sterkste? Op deze smalle balk in Jumpsquare kan je de uitdaging aangaan.
Wie is de sterkste? Op deze smalle balk in Jumpsquare kan je de uitdaging aangaan.© CLL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier