Salons Saint Germain: “We starten met een pop-uprestaurant om de schade te beperken”

Een gelukkig huwelijkspaar maat zijn intrede. Dit beeld zullen we nog niet meteen aan Salons Saint-Germain (en andere feestzalen) zien. © Tripadvisor
Philippe Verhaest

Bij het feestzalencomplex Salons Saint Germain reageren ze met een dubbel gevoel op het nieuws dat ze vanaf 1 juli opnieuw kunnen opstarten. “Mensen worden nu verplicht om te kiezen wie ze al dan niet op hun feest willen hebben.”

Feest- en banketzalen kunnen op 1 juli weer de deuren openen en dan zijn feesten tot en met vijftig mensen weer toegelaten. “Dat is een stap in de goeie richting, maar veel feesten met maximaal vijftig mensen zijn er niet”, zeggen Tim Saint Germain en Eline Mergaert. Zij runnen sinds vijf jaar het bekende feestzalencomplex Saint Germain in het centrum van Diksmuide. “Sommige jubilea vallen daaronder, maar huwelijken, babyborrels en bedrijfsfeesten hebben quasi altijd meer aanwezigen. Nu worden mensen gedwongen om te kiezen wie ze al dan niet op hun feest willen en ook voor ons moet de organisatie nog rendabel zijn.”

Vanaf donderdag 11 juni starten we ons pop-uprestaurant Bistro De Tuintjes, met maximaal vijftig gasten. Zo beperken we de geleden schade wat – Tim Saint Germain

Om de geleden schade wat te beperken, starten Tim en Eline vanaf donderdag 11 juni met een een pop-uprestaurant. “Die zal Bistro De Tuintjes heten en we zullen er vijftig couverts voorzien, netjes volgens de regels en we nemen ook alle voorwaarden in acht. Zo kunnen we voorzichtig onze activiteiten weer opstarten en vier van onze twintig mensen die we fulltime in dienst hebben, opnieuw aan het werk zetten.”

2020 zo goed als verloren

Als er deze zomer aanvragen voor feesten binnen lopen, zal Salons Saint Germain die ook laten doorgaan. “We hebben drie feestruimtes ter beschikking en kunnen dus evenveel evenementen tegelijkertijd laten plaatsvinden. Maar de zomer wordt erg kalm. Veel huwelijken zijn verplaatst naar het najaar of 2021.”

“2020 is een zo goed als verloren jaar. We duimen voor een stevig najaar zonder grote beperkingen of toch met enkele honderden aanwezigen per feest. Dat zou veel goed maken. Maar we zullen de komende jaren kei- en keihard mogen werken om het verlies van dit voorjaar goed te maken. Dat is nu al duidelijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.