Salon Vakantiereizen zet andermaal in op bijzondere bestemmingen en unieke belevingen

Reizen van Renterghem is één van de oudste onafhankelijke reiskantoren van ons land. © Davy Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 kun je in de Jan Garemijnzaal van het Belfort, gelegen op de Markt in Brugge, terecht voor het Salon Vakantiereizen. Op beide dagen tekenen meer dan 20 touroperators van 10 tot 18 uur present. “Zij staan klaar met talloze ideeën voor een citytrip, een zonvakantie, een rond-, groeps- of luxereis, een traditionele, luxe- of riviercruise of een vakantie naar een verre bestemming, samen meer dan 50 verschillende groepsreizen die we zelf op het getouw zetten”, zegt organisatrice Annick Desmet. De toegang tot de beurs is gratis. Elke bezoeker krijgt een drankje aangeboden.

Het eerste weekend van het derde decennium van de 21ste eeuw is niet enkel het laatste van de kerstvakantie en het eerste van de soldenperiode. De tweedaagse staat in Die Scone ook in het teken van het 22ste Salon Vakantiereizen. Dit is het visitekaartje van Reizen van Renterghem, één van de oudste onafhankelijke reiskantoren van ons land, en zuster-touroperator Asteria Expeditions. Beide zijn gehuisvest in de Korte Zilverstraat 6 in de Brugse binnenstad.

“In de Jan Garemijnzaal van het Belfort ontvangen we jaarlijks zo’n 4.000 bezoekers”, zegt Annick Desmet, die aan het roer staat van Reizen Van Renterghem en Asteria Expeditions, dat onder vijf noemers reizen op het getouw zet: Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Lapland, Poolexpedities en Reizen Buiten Het Gewone. “Bezoekers kunnen met hun verlangens rechtstreeks bij een keur aan reisspecialisten aankloppen. Vraag is immers niet of mensen op reis gaan, maar waarheen en wanneer.”

Naar wereldexpo in Dubai

Het Salon Vakantiereizen richt zich vooral tot meerwaardereizigers. Zij profiteren van het feit dat vroeger onmogelijk gewaande reisbestemmingen vandaag wel haalbaar blijken. “Onze unieke rondreizen met Nederlandstalige begeleiding hebben we gebundeld in de brochure Reizen Buiten Het Gewone”, geeft Desmet mee. “Nieuwe bestemmingen zijn onder meer Jordanië, Oekraïne en Dubai. In de hoofdstad van het gelijknamige emiraat vindt volgend jaar de 35ste wereldtentoonstelling plaats. Met de M/S Volga Dream vertrekt eind juli 2020 dan weer een exclusieve Asteriacruise van Sint-Petersburg naar Moskou.”

Een medewerker van Asteria Expeditions trok onlangs op verkenning in Botswana. “Behalve Namibië en Zuid-Afrika is het een topbestemming waar me met een tentenkamp naartoe trekken”, aldus Desmet, die aangeeft dat de wereld steeds minder geheime plekken herbergt. “Een aantal collega’s is net terug uit Lapland. Zij hebben er de laatste inspecties verricht en treffen momenteel de voorbereidingen voor het komende winterseizoen. Ook de brochure om Lapland in de zomer te verkennen, is net uit.”

Desmet wijst er ook op dat iedereen bij haar voor reizen op maat terecht kan. “Zo exploreren we in Brazilië niet enkel de regio van de Amazone, maar ook de Pantanal, het grootste draslandgebied op onze planeet. Klanten kunnen individuele programma’s reserveren, maar ze zijn bij ons ook aan het goede adres voor Nederlandstalig begeleide rondreizen in Argentinië, Peru en Guatemala en dit in combinatie met El Salvador, Honduras en Belize”, zegt de Brugse. “Van nieuwsberichten op televisie is iedereen vertrouwd met Iran, maar wie heeft al rondgetrokken in dit West-Aziatische land? De historische erfenis is er nog spectaculairder dan in Egypte. Begin februari 2020 reizen we met 114 poolreizigers ook af naar Antartica. We zullen er dagelijks verslag uitbrengen van onze avonturen, zodat het thuisfront en geïnteresseerden kunnen mee volgen. Langs de Trans-Siberische spoorlijn combineren we Alaska met IJsland in een setting met beren en vulkanen. Het spoort helemaal met onze filosofie om ook de laatste zwarte vlekjes op de wereldkaart in reisverpakking aan te bieden. Mensen die al veel van de wereld gezien hebben, zijn daar echt op zoek naar.”

Asteria Gazet

Tijdens de kerstperiode worden in Brugge en omstreken 75.000 exemplaren van de Asteria Gazet – De Reiskrant voor buitengewone bestemmingen verspreid. De derde editie van deze krant zoomt in op onder meer Jordanië, Groenland, Namibië en Argentinië. Je komt er ook meer te weten over Reizen Van Renterghem, Asteria Expeditions en het Salon Vakantiereizen. Bovendien krijg je een greep uit de interessantste promoties van de aanwezige partners. “Bij elke reservering op de beurs ontvangen klanten een leuk geschenk dat varieert van de bestemming”, belooft Desmet. “Tijdens het salon valt ook een reischeque ter waarde van 500 euro te winnen. Voor families met kinderen is er heel wat te ontdekken inzake reisbestemmingen en hotels. Daarom voorzien we voor de aanwezige kinderen een kleurwedstrijd. Na de beurs zal een jury de mooiste tekening met een toffe prijs belonen.” (SVV)


Meer info via www.rvr.be en www.asteriaexpeditions.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier