Salima van De Bralle mag kerstmenu’s uitdelen dankzij Brusselse weldoener

©Eric Flamand
©Eric Flamand
Redactie KW

Dranouter is tot ver buiten Heuvelland bekend dankzij het festival én de vele eetgelegenheden in het dorp. Een vaste klant van De Bralle uit Brussel schenkt een kerstmenu aan eenzame mensen in Dranouter.

Restaurant De Bralle heeft veel vaste klanten, onder wie iemand uit Brussel. Hij geeft een kerstmenu aan twee eenzame mensen in Dranouter en contacteerde uitbaatster Salima.

Lichtpuntje in donkere tijden

De gulle schenker wil liever anoniem blijven, net als de ontvangers van de kerstmaaltijd. “Begrijpelijk”, weet Salima. Zij was blij verrast door de vraag van haar Brusselse klant. “ Elk jaar opnieuw doet hij iets voor het goede doel. Dit keer wil hij twee eenzame personen uit het dorp een kerstmaaltijd aanbieden ter waarde van 35 euro.”

Salima koos zelf de personen uit. “Ondertussen weet ik wie deze aandacht verdient in deze donkere tijden. En donker mag zeker letterlijk genomen worden.” Van bij de start van de coronacrisis in maart heeft Salima samen met haar man en kok Pieter nooit de kracht verloren om er toch iets van te maken. Salima zelf zal de kerstmenu’s afleveren op kerstavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier