Salamander en Verso maken plaats voor Albert Heijn & co in Ingelmunster

Discotheek Verso en Super Music worden afgebroken. Op deze locatie komt er onder meer een nieuwe vestiging van Albert Heijn. (foto FODI)
Redactie KW

De afbraakwerken van de vroegere Super Music en de Discotheek Verso in de Kortrijkstraat, recht tegenover de gloednieuwe Aldi, zijn gestart. Met wat geluk zal er op deze site binnen één jaar al een Albert Heijn de deuren openen. Ook nog enkele andere winkels zullen verhuizen naar deze nieuwe locatie.

De Salamander was een keten van feestzalen met een capaciteit van ruim 800 mensen, met vestigingen in Oostmalle, Buggenhout, Maasmechelen, Bredene en Ingelmunster. Rond 1955 opende er een Salamander in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. De Salamander was een plek waar heel wat mensen kwamen dansen en waar ook heel wat mensen elkaar leerden kennen.

Kip aan ‘t spit

Toen de Salamander verdween, begonnen Frans Carron en Luc Van Honsebrouck rond 1986 op deze locatie met het Chickenhouse. Kip aan ‘t spit én ribbetjes met brood én Brigandsbier werd een gouden formule. De mensen kwamen van heinde en verre om in deze locatie kip of ribbetjes te kunnen peuzelen, maar vooral ook om het heerlijke Brigandsbier erbij te kunnen drinken.

Toen Chickenhouse ermee ophield, werd het gebouw omgebouwd tot discotheek Pavarotti, later Revolution en daarna Club Verso. Naast Discotheek Verso was vele jaren de schoenenwinkel Berca gevestigd, die later verhuisde naar de overkant van de straat, naast de Aldi. Toen Berca daar verhuisde, bleef het gebouw in het bezit van de familie Cnudde.

Vanaf januari 1992 vond de groothandel in cd’s Super Music daar een onderkomen. Deze zaak werd gerund door Geert Cnudde, broer van Berca-zaakvoerder Patrick Cnudde. Na 2010 werd er overgestapt van cd’s naar vooral kledij en accessoires. Nu stond het gebouw al een tijdje leeg, aangezien de werkzaamheden gebeuren vanuit een nieuw gebouw achter de Aldi en Electro Varia in de Kortrijkstraat of recht tegenover de huidige Super Music.

“Momenteel is men bezig met het slopen van de gebouwen. Daarna start de nieuwbouw”

Midden mei 2017 viel het doek over de populaire discotheek Club Verso, want toen legde eigenaar Jeroen Vandewaetere uit Lendelede immers de boeken neer. Jeroen was 17 jaar actief in deze discotheek. Eerst als medewerker, vanaf 2011 als zaakvoerder. Het gebouw kwam in handen van een curator en bleef een hele tijd leeg staan.

Nog andere winkels

Dit jaar kwam daar verandering in, want Club Verso én ook de aanpalende Super Music kwamen in handen van een nieuwe eigenaar. De NV Albert Heijn diende een aanvraag in voor stedenbouwkundige handelingen, de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit en een kleinhandelsvestiging. De aanvraag werd goedgekeurd voor het bouwen van een nieuwe vestiging van Albert Heijn.

De gemeente Ingelmunster gaf ook haar fiat. De nettoverkoopoppervlakte is 1.429 m². Er komt ook een parking van 137 voertuigen. Op deze site is er ook nog plaats voor enkele andere winkels. Welke ketens er verhuizen, is nog niet geweten. Ooit was er sprake over Kruidvat en er circuleerden nog andere namen, maar voorlopig kregen we nog geen bevestiging welke winkels er op deze site bijkomen. Momenteel is men bezig met het slopen van de gebouwen. Daarna start de nieuwbouw. In 2021 is Ingelmunster alvast een Albert Heijn rijker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier